Ni un dia a casa

Casa Güell: el xef casat amb l'ofici

Un restaurant al Poblenou que amb només 8 mesos ja s’ha convertit en referència gastronòmica

Jordi Güell i Marc Serracanta al Restaurant Casa Güell.
  • Adreça: carrer de Castella, 1 (Barcelona)

  • Cuina: catalana tradicional, elaborada, amb producte de temporada

  • Obligat: mar i muntanya de botifarra de Cal Rovira i sepionets

  • Vi: carta curta però amb varietat
  • Servei: proper i professional
  • Local: modern però amb un punt clàssic, barra, i cuina oberta (té terrassa)

  • Preu pagat per persona: 45 euros

El Jordi viu enamorat de la seva feina. Durant els dies de servei al restaurant, es relaciona amb el producte a la cuina elaborant-ne les noves creacions, i quan té temps per allunyar-se dels fogons, el dedica a passejar-se i tafanejar pels diferents mercats del territori. “Els dilluns i els dimarts acostumo a buscar producte perquè cada setmana faig una quinzena de plats nous que afegim a la llista de suggeriments. Són les bogeries del Jordi”, diu ell mateix. Es passa hores recorrent els establiments del Mercat del Ninot de l’Eixample, del Fondo de Santa Coloma de Gramenet i de Mercabarna, amb l’únic objectiu d’aconseguir la millor matèria de temporada per oferir-la a Casa Güell. Un projecte que sent com a propi, perquè a més porta el seu segon cognom, Jordi Lloberol Güell, tot i que el comparteix amb la Maria Casal i el Marc Serracanta, que és qui li va proposar fa menys d’un any obrir aquest local al barri del Poblenou de Barcelona.

A la terrassa de Casa Güell ens trobem amb uns clients que encara es llepen dels dits després de devorar un arròs caldós de llagosta amb una pinta espectacular. Malauradament, hem fet tard i la llagosta ja no apareix a la pissarra on s’anuncia el producte fresc, però ens quedarà pendent tornar-hi per tastar una de les especialitats del restaurant. Decidim compartir tres gildes com a preàmbul, mentre llegim la llarga llista de suggeriments del dia, amb més de deu plats, i l’extensa carta del restaurant. Hi afegim un grapat de rostes de Sòria, cruixents i alhora tendres, delicioses, i una croqueta de carn d’olla per cada un. I com a plats principals: mar i muntanya de botifarra de Cal Rovira amb sepionets; daus de filet amb bolets de temporada; calamars amb rossinyols i ou ferrat, i el capipota. De la llista de vins, on la meitat són de casa nostra, avui escollim una ampolla d’Ònix Clàssic, un Priorat jove amb garnatxa negra i carinyena que ens encaixa perfectament per digerir una selecció de plats prou contundents. Per acabar, endolcim el dinar repartint-nos dues postres: una versió del pa amb xocolata i un pastís de formatge amb gelat de taronja i oli d’oliva.

A la taula del costat, uns clients jubilats que gaudeixen de la vida com ningú, aprofiten que el Jordi ha sortit de la cuina per fer-li saber que s’ho han passat molt bé. “Em fa molt feliç que la gent del barri em transmeti tanta alegria venint a Casa Güell”, diu amb la mirada il·luminada. Només fa vuit mesos que van obrir i el restaurant ja s’ha convertit en referència gastronòmica per un doble motiu evident: formes part de la família i sempre tens propostes noves per triar. Llegint la llarga llista de suggeriments, el client de Casa Güell se sent com el Jordi quan va al mercat cada setmana: s’enamora de gairebé tot el que hi veu i sempre s’emporta alguna sorpresa. “Volem que la gent vingui a compartir plats i se senti com a casa. La nostra essència té a veure amb tornar als orígens, recuperar la tradició i la cuina de sempre amb bons fondos i sofregits”, explica el Jordi amb la passió que li van contagiar dos xefs com Pau Barba i Jordi Grau, amb qui va treballar en diferents moments de la seva vida. “Si no estimes aquest ofici, més val que no t’hi dediquis. Jo no és que l’estimi, és que estic casat amb ell”, sentencia. És un matrimoni sòlid i sense fissures, que ara ens fa feliços a tots instal·lat al Poblenou.

stats