Ni un dia a casa

Bar Lorenzo: amb nom propi

Una casa de menjars moderna on predomina la cuina catalana amb clares influències d'altre racons de l'Estat

2 min
D'esquerra a dreta, Jorge, el Víctor i el Llorenç a la sala del Bar Lorenzo.
  • Adreça: Pg. de la Bonanova, 105 - 107, 08017, Barcelona
  • Carta: Cuina de mercat
  • 'Must': Gambes a l'eivissenca
  • Vi: Carta curta amb bones referències
  • Servei: Molt proper
  • Local: Terrassa i sala acollidora
  • Preu per persona: 50 euros

El Bar Lorenzo és una casa de menjars moderna on predomina la cuina catalana amb clares influències gallegues, basques, andaluses i alguna picada d'ullet a la cuina madrilenya. Les dimensions del restaurant i les limitacions d'espai els obliguen a comprar diàriament als mercats de Barcelona i fer la comanda als seus proveïdors habituals. Llorenç Balaguer, Jorge Malet i José María Parralo, els socis propietaris, van posar-hi un nom propi per poder-se identificar amb aquells bars de fa uns anys, molt comuns a les barriades de moltes ciutats peninsulars, per transmetre proximitat. Està situat al passeig de la Bonanova, tots tres coneixen la zona i la gent que hi viu i la freqüenta. Volen oferir un actiu nou al barri.

Ens atén Lluís Córdoba, una d'aquelles persones que coneix l'ofici i el tracte amb la gent, ens ofereix la carta i ens descriu els suggeriments del dia. Comencem amb alguns dels clàssics del restaurant: tomàquets de Cabrera de Mar amb escamarlans i la seva vinagreta; xistorra de Navarra; ensaladilla de txangurro i uns seitons fregits que ens evoquen un xiringuito al costat del mar.

La carta de vins és curta, equilibrada, però amb suficients propostes per fer-nos dubtar. Finalment, triem l'Embruix, possiblement l'aposta més coneguda del Celler Vall Llach de Porrera. És l'hora de tornar a la teca i tastar les gambes a l'eivissenca (amb ous ferrats, patates i all), un suggeriment que el Lluís gairebé ens ha obligat a demanar. Celebrem haver-lo obeït! Tanquem els segons amb el reconegut steak tàrtar i les seves patates pont neuf (un tipus de tall que fa que al fregir-les quedin tendres per dins i cruixents per fora). Com que hem quedat prou satisfets, per rematar-ho només compartim uns canuts de crema i una versió del pa amb xocolata, oli i sal. Els responsables directes de donar-nos plaer són el Víctor Cunama, cap de cuina, i el seu equip.

És l'hora del gintònic, tot i que el Bar Lorenzo també és reconegut per l'elaboració de bons còctels. Seiem amb el Llorenç Balaguer, que a part de donar nom al restaurant, és molt present en el dia a dia. "El més valuós és el client. En tenim molts de repetidors i en la mesura del possible ens volem adreçar a ells pel seu nom, fent-los sentir que nosaltres també formem part de la seva vida diària". En Llorenç parla molt bé del seu equip i es mostra orgullós per una feina ben feta i molt reconeguda per uns veïns fidels. Quan hi aneu tant podreu gaudir d'una terrassa molt agradable com d'una sala acollidora on destaquen una fotografia de Maradona, un referent per al Llorenç, i un quadre del Dioni que representa "una metàfora i una al·legoria de l'Espanya més àcida".

El Bar Lorenzo és una evolució de les cases de menjar d'abans, en el sentit més taverner, i s'ha convertit en una proposta gastronòmica de qualitat per al dia a dia i, si s’escau, per a alguna celebració especial.

stats