Ni un dia a casa

Avenir: els bons ingredients d'una proposta extraordinària

Un restaurant ple de talent i professionalitat amb una oferta gastronòmica molt atractiva

2 min
Chesco i el Roger a la sala del restaurant l'Avenir
  •  Adreça: carrer de l'Avenir, 72 (Barcelona)
  • Carta: menú i carta amb bona relació qualitat-preu
  • Obligat: peus de porc amb salseta de gamba vermella i caragols
  • Vi: bones opcions també en les copes
  • Servei: professional i divulgatiu
  • Local: acollidor i còmode
  • Preu per persona: 40 euros

Dos activistes d'una AMPA de Fort Pienc, barri del districte de l'Eixample, es van conèixer dinamitzant activitats de l'escola dels fills durant la pandèmia. Va ser aleshores quan Roger Viñas (cuiner) i Francesc Salrach, Chesco (sommelier i cap de sala), van creure que muntar un restaurant plegats seria una bona idea. El 23 de novembre de l’any 2020 va obrir les portes el restaurant Avenir, després de superar tots els entrebancs propis d'una època de mal record.

L'Avenir és un restaurant amb una oferta gastronòmica molt atractiva. Ens ofereixen dos menús degustació, un de divuit plats i dues postres per 84,50 euros i l'altre de tretze plats i dues postres per 69,50 euros. A més, al migdia hi ha la Fórmula Clàssica, amb plats per triar per 30 euros, i el Tastet de l'Avenir, en què se'ns permet tastar set plats emblemàtics del restaurant i unes postres també per 30 euros. Nosaltres triem aquesta opció i el resultat és extremadament bo.

Comencem el tast amb uns sorprenents alls confitats. El protocol ens indica que cal llepar una mica la pell i després menjar-se l'all. Són dolços, gustosos i no repeteixen. Es mengen amb els dits i, per aquest motiu, ens porten en un bol la històrica aigua amb llimona per netejar-nos en comptes de les nefastes tovalloletes. Un gran encert. Continuem amb uns musclos a la brasa amb una salsa verda que millora el producte fresc. El vi que ens recomana el Chesco és l'Elixir de Trepat del Celler Vidbertus, ubicat a l'Espluga de Francolí.

Reprenem el tast amb un bunyol de trinxat (patata i col) en què el porc s’ha substituït per una poma fumada que et deixa un gust molt agradable a la boca. També mengem unes mongetes blanques del ganxet, amb tripa de bacallà i alga còdium. Les seques són carnoses i exquisides, d'aquelles que te'n fotries un plat sencer. Un ravioli farcit de calamar és el preàmbul d'un dels plats més admirables i bons del menú: tripa vegetal amb orella blanca. Té una textura cruixent i va acompanyat d'una salsa que ens remet directament als callos clàssics.

La rematada final és tan extraordinària com ben executada: peus de porc amb salseta de gamba vermella i caragols. És una meravellosa adaptació del mar i muntanya tan nostre. Amb aquest plat toquem el cel i ens guanyen per sempre. El conjunt és perfecte, però tant els peus de porc, com la salsa com els caragols són excepcionals per si mateixos. Les postres són un mini pastís de formatge que culmina molt encertadament un menú de migdia de molta qualitat i molt ben realitzat.

El restaurant Avenir té un prestigi guanyat per la bona feina del Roger Viñas i la Maria a la cuina i per la del Chesco Salrach i del Joan a la sala. Seiem amb el Chesco perquè ens digui on recau l'èxit: "Tenim una cuina original i ben elaborada, una bona selecció de vins, la relació personalitzada amb els comensals amb l’explicació dels plats i el ritme de servei. És una combinació molt ben valorada per la nostra clientela".

No es van esprémer gaire el cervell per triar el nom del restaurant, però nosaltres som testimonis que el talent i la professionalitat del Roger i el Chesco es reflecteixen a la taula i en el servei al comensal. Aneu-hi a comprovar-ho.

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats