Nova obertura

Albert Adrià inaugura una gelateria a la Rambla: "Es llepen com si fossin joies"

Acaba d'obrir la gelateria Gelato Collection a la Rambla de Barcelona, just al costat de la botiga de Torrons Vicens

3 min
Alfredo Machado i Albert Adrià, amb els cornets d'albercoc i cirera, dos dels sorbets de temporada de la geladeria de la Rambla

BarcelonaGelato Collection és la gelateria que el cuiner Albert Adrià acaba d’inaugurar juntament amb Alfredo Machado, “un dels grans professionals que m’acompanyen des de fa anys en el meu equip”, diu l’Albert, que just afegeix que s’ha aventurat amb els gelats perquè té professionals com l’Alfredo al seu costat. “Tot va començar amb una conversa amb l’Àngel Velasco de Torrons Vicens, que em va comentar que la botiga de Torrons Vicens de la Rambla de Barcelona tenia també llicència per poder-hi vendre gelats”.

Adrià no s’havia plantejat mai tenir una gelateria, però tot es va unir perquè fos possible. Un establiment, una llicència, un professional com l’Alfredo, i ell, que com a pastisser sempre havia fet gelats en els seus menús de degustació i és el que menja com a postres juntament amb la fruita. “Sé que pot semblar una contradicció per a un pastisser com jo, però a mi no m’agrada el sucre, i per tant no acabo els àpats amb pastissos sinó amb fruita i gelats”. 

A Gelato Collection els gelats han fet un salt respecte dels que havia preparat fins ara el cuiner Albert Adrià: “Ara hem aconseguit el punt exacte de cremositat que tant ens agrada dels gelats d’Itàlia, així que hem fet gelats que es llepen com si fossin joies”. Ho explica i enfonsa la cullera biodegradable amb què serveixen els gelats en una de les terrines de paper i n'ensenya la textura, que recorda el vellut.

Quatre famílies de gelats

Mentre ho explica, un repartidor de fruites que ve del mercat de la Boqueria entra a la gelateria per la botiga de Torrons Vicens. Porta cireres, grosses, madures, molt madures (“com més madures millor, perquè la fruita tindrà més sucre”) i albercocs. Ho necessita tot per fer els sorbets de fruita de temporada, que en completa l’oferta amb el gust d’ametlla crua i kiwi. De fet, a Gelato Collection es pot triar entre quatre famílies de gelats: per una banda, els sorbets amb les fruites que toquin; per una altra, els tradicionals, amb els gustos de tota la vida –vainilla, xocolata, llimona, torró i cafè–; també hi ha gelats d’autor, com ara el de gerd, litxi i rosa, o el de mango thai; i per acabar, els gelats amb alcohol, com la pinya colada, el Margarita i l'hibisc (a l’Albert Adrià li agrada més dir-ne flor de Jamaica).

Els cornets també els fan a la mateixa gelateria.
L'interior de la gelateria que Albert Adrià acaba d'inaugurar al número 136 de la Rambla de Barcelona.

Entre les curiositats dels gelats hi ha el de llimona, que preparen amb pell de llimones de Múrcia "perquè els llimoners estan plantats allà". Un gelat amb pell i polpa de llimona i amb textura cremosa és d’alta volada, i just per això l’Albert Adrià diu que és un dels seus preferits. I una altra dada bàsica, lligada amb la filosofia del cuiner: “Els gelats que fem són baixos en sucre, estan fets amb fruita natural i una fibra vegetal cítrica com a estabilitzant”. L’obrador el tenen al soterrani de la botiga, i els gelats els fan cada matí perquè a la tarda ja estiguin llestos per vendre. “De moment obrim a les tardes, de 16 a 22 h, i no vull dir si sempre mantindrem aquest horari”, diu Adrià. 

Amb mitja jornada i, com que just quan van obrir van començar les obres a la part de dalt de la Rambla, que dificulten el pas per la vorera on hi ha la porta de la gelateria, Gelato Collection va vendre en un dia tres-cents gelats, seixanta-dos dels quals van ser cornets. Les terrines petites (120 g) tenen un preu de 3,8 euros i les més grans, de 300 grams, de 5,8 euros. 

L’aventura gelada tot just comença. “Entre les idees que tinc hi ha la de preparar els cornets de galeta al davant dels gelats, perquè es vegi com els fem al moment”. I el millor: “Vull fer gelats com si fossin col·leccions”, com si fossin joies exclusives. “Obrir un restaurant nou seria un patir”, diu; en canvi, tenir una gelateria és un gaudi. Sobretot a l'estiu.

stats