La nostra tria

8 restaurants on menjar a Girona per Temps de Flors

Els establiments de restauració ofereixen menús especials i no tanquen cap dia durant el festival floral

5 min
El cafè-restaurant Le Bistrot, situat en un dels racons amb més encant de Girona

GironaTemps de Flors omple Girona de visitants i els restaurants de la ciutat es preparen per a uns dies d'activitat frenètica. Durant el festival, gairebé tots els establiments ofereixen menús especials i amplien l'horari d'obertura al públic. D'entre els nombrosos locals que hi ha a la ciutat per fer una pausa mentre es visiten les ornamentacions florals, hem triat 8 opcions amb ofertes culinàries i preus diversos.

1.

Le Bistrot

Cuina catalana al local més romàntic de l'Estat

Pujada de Sant Domènec, 4

Situat just davant la confluència de les escales de Sant Martí i la pujada de Sant Domènec, que per Temps de Flors s'engalanen amb ornamentacions florals ben vistoses, el cafè-restaurant Le Bistrot i el seu entorn privilegiat és considerat un dels racons més romàntics de l'Estat. Especialitzat en cuina tradicional catalana, cada migdia durant Temps de Flors oferirà un menú especial per 30 euros. Als vespres, l'oferta gastronòmica, només a la carta, es distingeix de la dels migdies i destaquen les pizzes fetes amb pa de pagès, amanides i creps i un assortiment de pastissos artesans per postres. Obre cada dia per Temps de Flors. Preu mitjà: 30 euros al migdia i 25 euros al vespre.

2.

Mimolet

Cuina d'autor al peu de Sant Feliu

Carrer del Pou Rodó, 12

Capitanejada pel xef David Masmiquel, el restaurant Mimolet ofereix una cuina d'autor que parteix de productes de proximitat, recuperant-ne fins i tot alguns que han estat oblidats o arraconats en la gastronomia actual, per crear plats sofisticats i originals com la terrineta de carn de perol, favetes confitades i sardina fumada. També fa picades d'ullet a la gastronomia d'altres cultures. Per Temps de Flors, el restaurant manté l'oferta de plats a la carta i un menú degustació de temporada, a un preu de 58 euros, beguda a part. Situat a la cèntrica zona del Pou Rodó i al peu de l'església de Sant Feliu, el restaurant disposa d'una sala privada amb capacitat per a 20 persones. Obert cada dia, migdia i vespre, excepte el dilluns, 13 de maig. Preu mitjà: 58 euros.

El resturant Amaranta
3.

Amaranta

Cuina vegetariana que sedueix tothom

Carrer Riu Güell, 31- 33

Situat a tocar de la Devesa, Amaranta s'ha consolidat com el restaurant vegetarià i vegà de referència a la ciutat i ha demostrat que aquesta mena de menjar, si hi ha un bon cuiner al darrere, no està renyit amb la sofisticació i pot seduir qualsevol comensal. Feta a base d'imaginació, delicadesa i una atenció especial en els ingredients, sempre de proximitat, ecològics i de temporada, la cuina de l'Amaranta ha aconseguit fidelitzar un bon nombre de clients habituals, que valoren també el tracte sempre amable del personal. Durant els dies de Temps de Flors, el restaurant ofereix un menú especial que consta de quatre entrants i un plat principal a escollir. Amb una copa de cava de benvinguda, beguda i postres incloses, el preu és de 38 euros. Horari: migdia de 13 a 16 h, de dilluns a dissabte. Preu menú Temps de Flors: 38 euros

El resturant Somia, al cor del Pou Rodó.
4.

Somia

Menjar entre vins i llibres

Carrer del Pou Rodó, 21

Enoteca, llibreria i cafeteria-restaurant conviuen en un espai singular i acollidor situat al cor del Pou Rodó. Durant Temps de Flors, la cuina del restaurant estarà oberta cada dia, amb un menú especial al migdia que inclourà plats com uns canelons de ceps amb salsa de parmesà i vedella amb bolets (17 euros els dies feiners i 22 euros el cap de setmana). Al vespre, la carta inclou taules de formatges i embotits, amanides i una àmplia varietat de postres artesanals. Obert cada dia per Temps de Flors. Preu mitjà: entre 17 i 22 euros.

La pizzeria Bartali
5.

Bartali

Una pizzeria en homenatge a una estrella del ciclisme

Carrer Nou del Teatre, 3

Pizzes fetes amb massa de llarga fermentació (amb opció sense gluten per als celíacs) i plats típics de la cuina italiana predominen a la carta del Bartali, que va obrir ara fa dos anys al Barri Vell de Girona amb el nom d'un dels millors ciclistes de la història, l'italià Gino Bartali, en un gest de complicitat a la creixent atracció que els ciclistes de tot el món senten per la ciutat dels quatre rius. Per Temps de Flors el restaurant obre cada dia. No s'hi ofereix menú, però sí una carta on aquests dies s'inclouran plats cuinats amb flors, com el gelat de violetes. Obert cada dia per Temps de Flors. Preu mitjà: entre 20 i 25 euros.

El restaurant Àpat, amb vistes a la catedral i Sant Feliu.
6.

Àpat

Cuina casolana al restaurant més nou de Girona

Passeig de Canalejas, 6

Situat a la planta baixa de la seu del Col·legi de l'Advocacia de Girona, amb vistes a la catedral i Sant Feliu, el restaurant Àpat és sens dubte el més nou de Girona (ha obert fa pocs dies), tot i que al seu impulsor, Martí Coll, l'avala l'experiència acumulada durant disset anys al Parc Cafè, el restaurant del Parc Científic de la UdG. Al restaurant Àpat s'ofereix cuina casolana i tradicional amb menú diari a 18 euros. Per Temps de Flors, a aquest menú se n'hi afegirà un d'especial, amb plats com l'entrecot amb dues salses i els canelons de rostit, a un preu de 25 euros. Obert cada dia (excepte el diumenge) fins a les 20 h. Preu mitjà: entre 18 i 25 euros.

Un dels plats de la carta d'El Cul del Món
7.

El Cul del Món

Cuina catalana i marroquina a la vall de Sant Daniel

Disseminat, número 3 de Sant Daniel

A pocs minuts a peu del Barri Vell, envoltat per la frondosa vegetació de la vall de Sant Daniel, el restaurant El Cul del Món anul·la els habituals dies de descans setmanals durant la celebració de Temps de Flors i estarà obert ininterrompudament de l'11 al 19 de maig, al migdia i al vespre. No disposa de menú, però sí d'una carta extensíssima que inclou plats de cuina tradicional catalana, com els canelons de pollastre de pagès amb pinyons i prunes, i algunes propostes inspirades en la gastronomia marroquina, com el tagín de xai amb verdures i ceba confitada. Cal destacar-ne la terrassa, amb vistes al majestuós monestir benedictí de Sant Daniel. Obert cada dia per Temps de Flors. Preu mitjà: entre 25 i 45 euros.

8.

La Malabarista

Tapes i reivindicació del vermut

Plaça del Bell-lloc, 2

Al bell mig del Barri Vell, al voltant del mític carrer que Sopa de Cabra va batejar com el dels Torrats, on es concentrava els anys 80 la moguda musical i festiva dels joves gironins, avui s'hi han instal·lat locals de restauració i de tapes. Entre aquests hi ha la vermuteria La Malabarista, que es distingeix per reivindicar "la cultura del vermut" oferint una àmplia varietat d'aperitius. També tenen una bona carta de vins i cerveses per acompanyar l'oferta culinària, composta per tapes de tota mena, des de les més senzilles, com la truita de patates, fins a les més sofisticades, com les mandonguilles amb reducció de vermut. Obre a les 17.30 h. Preu mitjà: 10-20 euros.

stats