Hamburgueses de cigrons, veganes i sense gluten. La recepta de la cuinera Teresa Carles

La xef explica com preparar-les a casa amb cigrons i verdures

La cuinera Teresa Carles explica com preparar a casa una hamburguesa amb cigrons i verdures saltades, que proposa amanir amb una salsa ben original.

Ingredients per a 6 persones (3 minihamburgueses per persona)

  • 500 g de cigrons cuits
  • 160 g de bledes
  • 50 g de ceba
  • 75 g de xampinyons
  • 40 g de pa ratllat d’arròs
  • 1 gra d’all
  • Julivert i coriandre fresc
  • Sal, pebre, comí, ras-alhanut
  • Pa ratllat d’arròs per arrebossar
Cargando
No hay anuncios

Per a la salsa àcida:

  • 85 g d’anacards
  • 125 g de beguda de soja
  • 1 culleradeta de mostassa antiga
  • 1 cullerada de llevat nutricional
  • 40 g de suc de llimona
  • 40 g de iogurt de soja
  • 1 gra d’all
  • Sal, pebre
  • 1 culleradeta de sumac (espècia de la planta Rhus coriaria)
  • 1 toc de tabasco
Cargando
No hay anuncios

Per al saltat de verdures:

  • 2 cebes vermelles
  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot groc
  • 1 pebrot vermell
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Magrana per decorar (opcional)
  • Julivert i coriandre per decorar (opcional)
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Talleu les bledes. Feu-ne talls petits de la tija i de les fulles. I poseu-les a bullir amb aigua i sal.
  2. Seguiu amb la ceba i els xampinyons. Piqueu-ho tot a trossos petits. Si teniu picadora, feu-la sevir, perquè quedi ben trinxat.
  3. Un cop picat, aboqueu-ho en un bol.
  4. Tot seguit, piqueu també els cigrons. Deseu-los també al bol amb la resta d’ingredients picats.
  5. Ara toca picar el julivert, l’all i el coriandre. Ajunteu-ho amb la resta.
  6. Salpebreu les verdures. I poseu-hi també ras-alhanut i comí.
  7. Barregeu totes les verdures. I afegiu-hi també les bledes, bullides.
  8. Torneu-ho a remenar.
  9. I tireu-hi pa ratllat d’arròs, que no té gluten.
  10. Comenceu a fer les minihamburgueses amb l’ajut de les mans. Passeu-les després pel mateix pa de ratllat que el que heu fet servir abans. I aneu-les desant.
  11. Marqueu-les en una paella a part, on haureu de tirar un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
  12. Tombeu-les perquè es facin per les dues bandes.
  13. Un cop cuites, traieu-les de la paella i poseu-les en un plat.
  14. Emplateu. A la base poseu-hi les verdures saltades. Al damunt, les minihamburgueses. I amaniu-ho amb la salsa preparada [vegeu-la a baix].
  15. Decoreu-ho amb una mica de julivert picat, coriandre i magrana.
Cargando
No hay anuncios

Per preparar la salsa i les verdures

  1. Aboqueu al got de la batedora els anacards, la llet de soja, el suc de llimona, salsa de soja, llevat nutricional, el iogurt de soja, una cullerada de mostassa antiga, una punta de pebre i sal, un gra d’all, unes gotes de tabasco i sumac, que ens reforçarà el toc àcid que volem donar a la salsa. Bateu-ho tot amb la batedora elèctrica.
  2. Un cop feta, reserveu-la.
  3. Per acabar, falta tallar les verdures que acompanyaran les minihamburgueses.
  4. Talleu la ceba i poseu-la en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra.
  5. Talleu pebrot verd. Partiu-lo per la meitat, traieu-ne la grana interior i feu-ne rodanxes.
  6. Feu el mateix amb el pebrot vermell i amb el pebrot groc.
  7. Sofregiu-los a la paella on teniu la ceba. Salpebreu-ho i remeneu-ho.
  8. Un cop fet, reserveu-ho per emplatar el resultat.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!

 

Cargando
No hay anuncios