Si us donen carbasses, rostiu-les al forn amb romaní

El xef Salvador Brugués revela com cuinar la carbassa de la manera més fàcil possible i amb molt de gust

Com es fa la carbassa rostida amb romaní? Recepta del cuiner Vador Brugués

El cuiner Vador Brugués explica una recepta "senzilla de veritat", com ell assegura de forma insistent, per fer amb carbassa i amb l'ajut del forn. L'única dificultat és saber-la tallar, per a la qual cosa necessiteu un bon ganivet, però a partir d'aquí la preparació és senzilla, i el plat es converteix en ideal com a aperitiu o per a acompanyar altres plats.

Ingredients per a 4 persones

  • 500 g de carbassa
  • 50 g oli d’oliva verge
  • Romaní fresc
  • Flor de sal
  • Pebre negre
  • Opcional: iogurt de cabra i fulles d’enciam

Elaboració

  1. Talleu la carbassa per la meitat. Traieu-ne les llavors per deixar-les ben netes.
  2. Amb un ganivet, feu-ne llenques o tires, ni molt gruixudes ni molt primes.
  3. Col·loqueu-les en una safata de forn, i amaniu-les amb oli, sal, pebre i unes fulles de romaní.
  4. Coeu-les al forn a 180° durant més o menys 60 minuts. Ara bé, aneu-les tocant, ja que depèn del tipus de carbassa i de la mida del tall. Ha de quedar una miqueta seca i rostideta!
  5. Feu ara l’amaniment. Agafeu el romaní fresc i en traieu les fulles. Piqueu-lo una mica i el barregeu amb l’oli d’oliva, un pensament de sal, pebre negre i ho remeneu amb una cullera per tenir-lo a punt per acabar el plat.
  6. Retireu la safata del forn, i amaniu la carbassa amb una miqueta més de sal i l’oli de romaní que acabeu de preparar.
  7. Podeu menjar les tires de la carbassa amb els dits!
  8. Una opció és acabar la recepta amb l’acompanyament de iogurt de cabra.

Bon profit!

stats