Si us donen carbasses, rostiu-les al forn amb romaní
El xef Salvador Brugués revela com cuinar la carbassa de la manera més fàcil possible i amb molt de gust
01/11/2024
1 min
El cuiner Vador Brugués explica una recepta "senzilla de veritat", com ell assegura de forma insistent, per fer amb carbassa i amb l'ajut del forn. L'única dificultat és saber-la tallar, per a la qual cosa necessiteu un bon ganivet, però a partir d'aquí la preparació és senzilla, i el plat es converteix en ideal com a aperitiu o per a acompanyar altres plats.
Ingredients per a 4 persones
- 500 g de carbassa
- 50 g oli d’oliva verge
- Romaní fresc
- Flor de sal
- Pebre negre
- Opcional: iogurt de cabra i fulles d’enciam
Elaboració
- Talleu la carbassa per la meitat. Traieu-ne les llavors per deixar-les ben netes.
- Amb un ganivet, feu-ne llenques o tires, ni molt gruixudes ni molt primes.
- Col·loqueu-les en una safata de forn, i amaniu-les amb oli, sal, pebre i unes fulles de romaní.
- Coeu-les al forn a 180° durant més o menys 60 minuts. Ara bé, aneu-les tocant, ja que depèn del tipus de carbassa i de la mida del tall. Ha de quedar una miqueta seca i rostideta!
- Feu ara l’amaniment. Agafeu el romaní fresc i en traieu les fulles. Piqueu-lo una mica i el barregeu amb l’oli d’oliva, un pensament de sal, pebre negre i ho remeneu amb una cullera per tenir-lo a punt per acabar el plat.
- Retireu la safata del forn, i amaniu la carbassa amb una miqueta més de sal i l’oli de romaní que acabeu de preparar.
- Podeu menjar les tires de la carbassa amb els dits!
- Una opció és acabar la recepta amb l’acompanyament de iogurt de cabra.
Bon profit!