Bròcoli en bastonets, la recepta de la cuinera Ada Parellada

La xef del Semproniana explica com fer a casa una recepta que converteix l'hortalissa en un ingredient per sucar en salses

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica com preparar a casa bròcoli en forma de bastonets, que es poden menjar amb les mans i sucats amb la salsa que més agradi.

Ingredients

  • 1 bròcoli (500 g)
  • 100 g de farina
  • 150 g de formatge ratllat
  • 2 ous
  • Sal
  • Pebre
  • 1 cullerada de farigola en pols
  • 1 cullerada d'anet en pols (o orenga)
  • Salsa (al gust)
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Talleu per la meitat el bròcoli. Ratlleu-ne els arbrets i el tronxo fins que quedin ben esmicolats. Podeu fer-ho amb un ratllador, a mà, o bé amb un robot de cuina.
  2. Tot seguit poseu-hi la farina, la sal (de manera alegre), farigola i anet en pols, pebre i un ou. Barregeu-ho amb l’ajut d’una cullera fins que en quedi una massa. Ha de quedar ben humitejat per l’ou.
  3. Aboqueu la massa que heu preparat en el bol d'una batedora, que coronareu amb una mànega de pastisseria.
  4. Foradeu la punta de la mànega i aneu fent formes de bastonets amb la massa damunt d'una safata de forn, que prèviament haureu folrat amb paper sulfurat.
  5. Coeu-ho al forn durant 10 minuts a 180°.
  6. Passada l’estona, ja tindreu preparades les barretes per sucar-les en la salsa que vulgueu. Pot ser de formatge però també qualsevol altra que us agradi.
Cargando
No hay anuncios

Nota: Aquesta recepta també es pot fer amb les parts menys boniques de les verdures, incloses les fulles de les cols.

Bon profit!