Com es fa el coulant de xocolata amb compota de cirera? Recepta del pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta
El pastisser del restaurant Sa Llagosta, de Fornells, a Menorca, revela com fer aquestes postres a casa
El pastisser Lluc Guix, del restaurant Sa Llagosta, de Fornells, a Menorca, explica com preparar a casa un coulant de xocolata amb una compota de cireres per aprofitar-ne la temporada.
Coulant de xocolata amb compota de cireres
Ingredients per a 8 coulants (servits en flameres petites)
Per a la compota de cireres
500 g de cireres
80 g de sucre
15 g d’'amaretto'
Per als coulants
200 g de xocolata negra de 70% de cacau
200 g de mantega
Oli d’oliva
4 rovells d’ou
4 ous sencers
80 g de sucre
60 g de farina
18 g de cacau en pols
Elaboració
Encamiseu els motlles on posareu el coulant, és a dir poseu-hi una capa de mantega i d’oli d’oliva.
En un bol poseu-hi els rovells d’ous, després els ous sencers, el sucre i bateu-ho amb l’ajut de les varetes de mà. Tot seguit, tireu-hi la farina i el cacau en pols. Torneu-ho a remenar amb les varetes. Ha de quedar una mescla homogènia sense grumolls.
En un altre bol (que pugui anar al microones) tireu-hi la mantega i els quadrats de xocolata. Ho posareu al microones a tocs de trenta segons a mitja potència.
Un cop s’ha desfet la xocolata i la mantega, aboqueu-ho a la barreja primera. Torneu-ho a barrejar una mica amb la vareta, i tot seguit la col·loqueu en una mànega pastissera.
Ara ompliu els motlles fins a tres quarts. És important que no els ompliu del tot.
Deixeu-los reposar entre una hora i mitja i dues hores a la nevera.
Mentrestant, prepareu la compota de cirera.
En una olla que pugui anar al bany maria, poseu-hi sucre i licor amaretto.
Traieu els pinyols de les cireres, partiu-les per la meitat amb un ganivet i afegiu-les de seguida al sucre i el licor. Podeu fer ús d’un clip obert per treure els pinyols.
Un cop despinyolades totes les cireres, poseu l’olleta dins d’una altra olla més gran, amb aigua bullent, i tapeu la cassola petita perquè es faci bé el bany maria.
Deixeu que es coguin les cireres durant trenta minuts.
Passat aquest temps, coleu-les i reserveu el líquid restant, perquè el reduireu a part.
Col·loqueu el líquid en una cassola, porteu-lo al foc i deixeu-lo bullir fins que adquireixi una textura espessa.
Un cop espès, afegiu-lo a les cireres cuites al bany maria i poseu-ho a la nevera fins que estigui fred.
Un cop els coulants han reposat, poseu-los al forn, preescalfat a 200 ºC, i els coeu-los durant 8 o 9 minuts.
Passat aquest temps, ja podeu emplatar-los. Els traieu del motlle i hi tireu al damunt la compota de les cireres amb una mica de sucre glacé empolvorat per sobre.
Bon profit!