Panellets

Recepta de panellets de pinyons i de xocolata: com fer-los a casa en tres passos

El pastisser Èric Ortuño, de L'Atelier Barcelona, ens explica el pas a pas de la recepta dolça amb què celebrem la Castanyada

BarcelonaJa els tenim aquí, els panellets. Des de setembre que moltes pastisseries n'han començat a elaborar, i ara que s'acosten les dates, tenir a l'abast la millor recepta per elaborar-los a casa és ideal. Per aquest motiu, el pastisser Èric Ortuño, de L'Atelier Barcelona, ens explica com podem preparar-ne una massa única a partir de la qual afegeix altres ingredients per preparar els panellets de pinyos o de xocolata o els que la imaginació us faci pensar. Tots seran bons. A més, una dada molt important: l'elaborador ens proposa que en rebaixem la quantitat de sucre respecte de la de farina d'ametlla, perquè el resultat no sigui tan dolç. En les receptes tradicionals, la quantitat de sucre i la d'ametlla en pols sempre ha estat la mateix, però el mestre pastisser de L'Atelier ens suggereix que en fem el canvi.

Ingredients per a 21 panellets

Per al de massapà

  • 150 g de sucre
  • 200 g d’ametlla en pols
  • 2 clares d’ou
  • 2 rovells d’ou
Cargando
No hay anuncios

Per als panellets de pinyons

  • 100 g de pinyons
  • 2 rovells d’ou
Cargando
No hay anuncios

Per als panellets de xocolata

  • 30 g de perles de xocolata
  • 30 g de sucre llustre
  • 10 g de cacau en pals
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

Primer pas

  1. Comenceu preparant la massa de massapà. En un bol aboqueu la farina d'ametlla amb el sucre, les clares d'ou, que les abocareu en dues vegades. Primer, una mica de clara d'ou, i amasseu. Després, la resta, i torneu-ho a amassar amb les mans. Aneu-ho treballant fins que el sucre s'hagi desfet i tots els ingredients s'hagin ajuntat.
  2. Separeu-ne una part, que reservareu fora del bol, i l'altra, dins del bol, la barregeu amb les perles de xocolata, que es desfaran quan siguin al forn. Remeneu-ho i reserveu-ho.
Cargando
No hay anuncios

Segon pas

  1. Estireu la massa de massapà que no tenia perles de xocolata, que és la que fareu servir per fer els panellets de pinyons. Estireu-la amb l'ajut de les mans, tal com si fos un caneló. Un cop fet, agafeu un ganivet i talleu la massa allargat en trossets d'uns vint grams aproximadament.
  2. Tot seguit, amb les mans doneu forma rodona als trossos fets. Reserveu-los.
  3. En una safata, aboqueu els pinyons amb una mica de rovell d'ou. Remeneu-ho.
  4. Agafeu la bola de massapà, l'arrebosseu de pinyons i rovell d'ou i l'hi doneu forma rodona amb les mans. Aneu-ho fent un a un.
  5. Torneu a agafar rovell d'ou restant a les mans, i hi passeu de nou els panellets, per les vostres mans, perquè així aconseguireu que els panellets quedin ben daurats un cop cuits.
  6. Ja els podeu posar al forn, a 220º, en una cocció ben ràpida de 3 o 4 minuts màxim, i amb el forn preescalfat prèviament. Heu de parar molta atenció en la cocció perquè els panellets no han de quedar torrats sinó només daurats.
Cargando
No hay anuncios

Tercer pas

  1. Barregeu el cacau en pols i el sucre llustre en una safata, i tot seguit ho passeu per un colador perquè la barreja quedi ben fina i sense grumolls. Reserveu-ho.
  2. Estireu la massa de massapà amb les perles de xocolata, i després la talleu també amb porcions una mica més grans de vint centímetres.
  3. Doneu-les forma rodona amb l'ajut de les mans, i les passeu per la safata on teniu el cacau en pols i el sucre llustre, perquè s'hi arrebossin cada una.
  4. Poseu-les a sobre de la safata del forn, i ja les teniu a punt de posar-les al forn a 220º durant tres o quatre minuts màxim.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit i molt bona Castanyada!