Receptes15/05/2020

Com fer una papillota de molls de roca amb verdures? Recepta del cuiner Valentí Mongay

El xef del restaurant La Salseta de Sitges explica com fer a casa aquesta recepta

Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner del restaurant La Salseta de Sitges explica com cuinar amb una tècnica de cocció molt saludable, la papillota. Per fer-la, fa servir paper d'alumini reciclat.

Cargando
No hay anuncios

Papillota de molls de roca amb verdures

Ingredients per a 4 persones

Cargando
No hay anuncios

4 molls de roca

10 g de gingebre

Cargando
No hay anuncios

Carbassó

Pastanagues talladles en juliana

Cargando
No hay anuncios

Fonoll

Ceba

Cargando
No hay anuncios

Suc de llimona

Porros

Cargando
No hay anuncios

Patata (opcional)

Elaboració

Cargando
No hay anuncios

Talleu totes les verdures de forma ben prima, en juliana.

En un full de paper metàl·lic, poseu-hi un rajolí d’oli d’oliva, i hi feu un llit amb les rodelles de carbassó. Els molls al damunt, una mica de sal, de gingebre, i una mica de cada una de les verdures.

Cargando
No hay anuncios

Tot seguit, afegiu-hi suc de llimona i oli d’oliva.

El següent pas és el més important, que és tancar la bossa. L’èxit de la papillota és que quedi ben hermètic, i que dins del forn no s’obri. Per això, és important els doblecs que hi feu. No cal que siguin molt grans, els doblecs. Doblegueu especialmente les cantonades perquè no s’infli.

Sabreu que la papillota estarà cuita, perquè la bossa estarà inflada.

La cocció de la papillota és com cuinar al vapor, que en conserva tots els sabors.

Abans de col·locar la papillota al forn, tireu un got d’aigua a la safata. I a sobre d’aquesta aigua, hi poseu la papillota.

Quan comproveu que el paper metàl·lic està inflat, ja el podreu extreure del forn.

Obriu-lo, serviu els ingredients al plat, i ja estarà llest per menjar.

Bon profit!