Panellets de pinyons i de xocolata: tres passos infal·libles per fer-los a casa

El pastisser Èric Ortuño, de L'Atelier Barcelona, explica el pas a pas de la recepta dolça amb què celebrem la Castanyada

3 min

El pastisser Èric Ortuño, de L'Atelier Barcelona, prepara una massa única a partir de la qual afegeix altres ingredients per preparar els panellets de pinyons o de xocolata. A més, en rebaixa la quantitat de sucre respecte de la de farina d'ametlla perquè el resultat no sigui tan dolç.

Per a la Castanyada, L'Atelier Barcelona ha apostat per una capsa que conté 27 unitats, a 39,50 €, en què hi ha panellets variats, cadascun dels quals està basat en una història de la tradició de l'1 de novembre. Entre els sabors que destaquen hi ha el de coco i mango, perles de xocolata, gerds, llimona, pinyons, ametlles i, carabassa, entre altres. Per acabar, la pastisseria, creada per Èric Ortuño i Ximena Pastor, està a punt d'inaugurar nou local. Serà el 4 de novembre, al carrer Doctor Fleming, número 16 de Barcelona.

Ingredients per a 21 panellets

Per al de massapà

  • 150 g de sucre
  • 200 g d’ametlla en pols
  • 2 clares d’ou
  • 2 rovells d’ou

Per als panellets de pinyons

  • 100 g de pinyons
  • 2 rovells d’ou

Per als panellets de xocolata

  • 30 g de perles de xocolata
  • 30 g de sucre llustre
  • 10 g de cacau en pols

Elaboració

Primer pas

  1. Comenceu preparant la massa de massapà. En un bol aboqueu la farina d'ametlla amb el sucre i les clares d'ou, que les abocareu en dues vegades. Primer, una mica de clara d'ou, i amasseu. Després, la resta, i torneu-ho a amassar amb les mans. Aneu-ho treballant fins que el sucre s'hagi desfet i tots els ingredients s'hagin ajuntat.
  2. Separeu-ne una part, que reservareu fora del bol, i l'altra, dins del bol, la barregeu amb les perles de xocolata, que es desfaran quan siguin al forn. Remeneu-ho i reserveu-ho.

Segon pas

  1. Estireu la massa de massapà que no tenia perles de xocolata, que és la que fareu servir per fer els panellets de pinyons. Estireu-la amb l'ajut de les mans, tal com si fos un caneló. Un cop fet, agafeu un ganivet i talleu la massa allargada en trossets d'uns vint grams aproximadament.
  2. Tot seguit, amb les mans doneu forma rodona als trossos fets. Reserveu-los.
  3. En una safata, aboqueu els pinyons amb una mica de rovell d'ou. Remeneu-ho.
  4. Agafeu la bola de massapà, l'arrebosseu de pinyons i rovell d'ou i hi doneu forma rodona amb les mans. Aneu-ho fent un a un.
  5. Torneu a agafar rovell d'ou restant a les mans, i hi passeu de nou els panellets, per les vostres mans, perquè així aconseguireu que els panellets quedin ben daurats un cop cuits.
  6. Ja els podeu posar al forn, a 220 ºC, en una cocció ben ràpida de 3 o 4 minuts com a màxim, i amb el forn preescalfat prèviament. Heu de parar molta atenció en la cocció perquè els panellets no han de quedar torrats, sinó només daurats.

Tercer pas

  1. Barregeu el cacau en pols i el sucre llustre en una safata, i tot seguit ho passeu per un colador perquè la barreja quedi ben fina i sense grumolls. Reserveu-ho.
  2. Estireu la massa de massapà amb les perles de xocolata, i després la talleu també en porcions una mica més grans de vint grams.
  3. Doneu-los forma rodona amb l'ajut de les mans, i les passeu per la safata on teniu el cacau en pols i el sucre llustre, perquè s'hi arrebossin.
  4. Poseu-les a sobre de la safata del forn, i ja les teniu a punt de posar-les al forn a 220 °C durant tres o quatre minuts com a màxim.

Bon profit i molt bona Castanyada!

Més receptes de panellets

stats