Entrepà de síndria i formatge de cabra, com fer el millor amb la cuinera Teresa Carles

La cuinera del grup Teresa Carles explica el pas a pas d'una recepta que recomana preparar a la barbacoa

Entrepà de síndria amb formatge de cabra amb Teresa Carles

La cuinera Teresa Carles del grup Teresa Carles explica com preparar un primer plat a partir d'una fruita d'estiu, la síndria, i de formatge de cabra. Una recepta que tant es pot fer a la barbacoa com a la planxa, als fogons de casa.

Ingredients per a 4 persones

  • 8 rodanxes de síndria
  • 4 rodanxes de formatge de cabra
  • 40 g d’ametlles marcona crues triturades
  • 20 g de ruca

Per a la salsa de menta amb xarop d’atzavara

  • 100 g de xarop d’atzavara
  • 5 g de fulles de menta
  • 40 ml de suc de llimona
  • Sal i pebre

 Elaboració

  1. Talleu per la meitat la síndria. Després feu-ne un tall rodó. Traieu la part de la pell. I amb l’ajut d’un cèrcol metàl·lic feu-ne rodones. També podríeu fer-les quadrades i fins i tot triangulars.
  2. Engegueu la planxa al foc amb un raig d’oli d’oliva, espereu que s’escalfi i col·loqueu-hi les rodanxes de síndria. Poseu-hi també, a la planxa o a la graella al foc, rodanxes de formatge de cabra. També podeu fer-ho damunt d'unes graelles a la barbacoa.
  3. Quan estiguin daurats, reserveu-los en un plat.
  4. Mentrestant, prepareu la salsa. Poseu tots els ingredients al got de la batedora i bateu-los.
  5. Per muntar el plat, comenceu posant a la base un tall de síndria. A dalt, una mica de ruca. Tot seguit, el tall de formatge de cabra, i a sobre la síndria. Per damunt, unes cullerades soperes de la salsa que acabeu de preparar. El toc final seran les ametlles triturades i una fulla de menta.

Bon profit!

 

 

stats