Com es fa el pollastre amb costella i verdures? Recepta del cuiner Salvador Brugués i Fontané
Us n'expliquem el pas a pas per acabar de coure'l al forn
24/12/2020
2 min
El cuiner Salvador Brugués i Fontané explica el pas a pas del pollastre amb costella i verdures.
Pollastre amb costellons i verdures
Per a 4 persones
1 pollastre (1 quilo i mig)
2 cebes
4 costelles de porc
½ cabeça d’alls
5 pastanagues
1 moniato gran
2 patates
20 cirerols
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d’oliva
Una copeta de xerès
Estris
Fil de cuina
Cocota (si en teniu) o una cassola de ferro colat
Elaboració
- Comenceu tallant les verdures i els tubercles, la ceba, la pastanaga, el moniato i les patates. A la mitja cabeça d’alls doneu-los un cop amb la mà plana per aixafar-los, i després desprendre’ls un a un. Reserveu-ho juntament amb els cirerols.
- Salpebreu les costelles. Tot seguit, poseu oli a la cassola, i introduïu-hi les costelles perquè s’hi coguin, volta i volta. Quan estigui fet, retireu-les i reserveu-les en una plata a part, fora del foc.
- Mentrestant, amb un fil de cuina, lligueu les potes del pollastre. Després, salpebreu-lo. Poseu-lo dins de la cassola on heu cuit les costelles, i feu-ho col·locant-lo d’un costat. Aneu-li donant el tomb perquè es cogui per totes les bandes, i quan ho tingueu, retireu-lo i reserveu-lo a la plata on teniu els costellons.
- Ara serà el torn de coure les verdures que teníeu reservades. Feu-ho al mateix oli on heu cuit les costelles i el pollastre. Quan estiguin cuites, tireu-hi la copeta de xerès.
- Un cop les verdures estan cuites, poseu-hi dins el pollastre i les costelles.
- Tapeu la cassola, i poseu-la amb tot plegat dins del forn. Coeu-la a 190º durant una hora i trenta minuts, i després retireu-la perquè reposi cinc minuts abans que us ho mengeu. És molt important que la cassola quedi ben tancada quan sigui dins del forn.
Bon profit!