Com es fa el pollastre amb costella i verdures? Recepta del cuiner Salvador Brugués i Fontané

Us n'expliquem el pas a pas per acabar de coure'l al forn

Trinitat Gilbert Martínez
2 min
Captura de Pantalla 2020-12-21 a les 17.15.09

El cuiner Salvador Brugués i Fontané explica el pas a pas del pollastre amb costella i verdures.

Pollastre amb costellons i verdures

Per a 4 persones

1 pollastre (1 quilo i mig)

2 cebes

4 costelles de porc

½ cabeça d’alls

5 pastanagues

1 moniato gran

2 patates

20 cirerols

Sal

Pebre negre mòlt

Oli d’oliva

Una copeta de xerès

Estris

Fil de cuina

Cocota (si en teniu) o una cassola de ferro colat

Elaboració

  • Comenceu tallant les verdures i els tubercles, la ceba, la pastanaga, el moniato i les patates. A la mitja cabeça d’alls doneu-los un cop amb la mà plana per aixafar-los, i després desprendre’ls un a un. Reserveu-ho juntament amb els cirerols.
  • Salpebreu les costelles. Tot seguit, poseu oli a la cassola, i introduïu-hi les costelles perquè s’hi coguin, volta i volta. Quan estigui fet, retireu-les i reserveu-les en una plata a part, fora del foc.
  • Mentrestant, amb un fil de cuina, lligueu les potes del pollastre. Després, salpebreu-lo. Poseu-lo dins de la cassola on heu cuit les costelles, i feu-ho col·locant-lo d’un costat. Aneu-li donant el tomb perquè es cogui per totes les bandes, i quan ho tingueu, retireu-lo i reserveu-lo a la plata on teniu els costellons.
  • Ara serà el torn de coure les verdures que teníeu reservades. Feu-ho al mateix oli on heu cuit les costelles i el pollastre. Quan estiguin cuites, tireu-hi la copeta de xerès.
  • Un cop les verdures estan cuites, poseu-hi dins el pollastre i les costelles.
  • Tapeu la cassola, i poseu-la amb tot plegat dins del forn. Coeu-la a 190º durant una hora i trenta minuts, i després retireu-la perquè reposi cinc minuts abans que us ho mengeu. És molt important que la cassola quedi ben tancada quan sigui dins del forn.

Bon profit!

stats