TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer espàrrecs blancs amb crema de formatge? Recepta del cuiner Joel Castañé, del restaurant La Boscana

El xef del restaurant La Boscana de Bellvís explica com es pot fer a casa un dels plats preferits de la seva carta

Com fer espàrrecs blancs amb salsa de formatge? Recepta del cuiner Joel Castañé, del restaurant La Boscana Zoom

El cuiner Joel Castañé, del restaurant La Boscana, explica com es pot preparar a casa un dels plats de la seva carta de temporada, els espàrrecs blancs amb crema de formatge.

Espàrrecs blancs amb crema de formatge del cuiner Joel Castañé

Per a 4 persones

15 espàrrecs blancs

200 g de crema de llet

100 g de formatge (el que vulgueu)

Anet (o una altra herba fresca que tingueu)

Ratlladura d’una llimona

Pinyons torrats

2 grans d’all

Elaboració

Peleu els espàrrecs blancs amb l’ajuda d’un pelador. Resseguiu-ne la pell per deixar-hi la forma natural de l’espàrrec.

Tot seguit, bulliu els espàrrecs en una olla amb aigua bullent. Saleu-ho també. Els hi heu de deixar bullir entre 6 i 8 minuts per aconseguir la textura al dente.

Mentrestant, en una paella al foc a escalfor mitjana-alta, poseu-hi la crema de llet i el formatge i una mica de sal i de pebre. La sal pot no ser necessària si el formatge ja és prou salat. Els ingredients s’han d’infusionar junts.

Per un altre costat, amb un bon ganivet esmolat talleu a fils els alls. Procureu que tots tinguin la mateixa grandària. Poseu-los en una paella amb oli d’oliva quan veieu que és calent. La cocció és molt ràpida, perquè si deixeu els alls que s’hi fregeixin en excés llavors amarguejaran.

Un cop cuits, traieu-los de seguida de la paella i col·loqueu-los en un plat amb paper assecant, que absorbirà l’excés d’oli d’oliva.

En un plat pla col·loqueu primer els espàrrecs. Per sobre, la crema de formatge, els pinyons torrats, una mica d’anet, els xips d’all fregit i ratlleu-hi una mica de pell de llimona per donar-hi un toc refrescant al plat.

 Bon profit!