Receptes15/04/2020

Com fer confitura de llimona i taronja cumquat? Recepta del cuiner Carles Gaig

El xef Carles Gaig proposa que preparem a casa una recepta per aprofitar els cítrics

Trinitat Gilbert Martínez

El cuiner Carles Gaig proposa als lectors de l'ARA aprofitar el temps per fer melmelades de cítrics que, un cop fetes, poden desar-se a la nevera durant dos mesos ben bons. Concretament, Gaig suggereix fer confitura ecològica de llimona i taronja cumquat.

Cargando
No hay anuncios

Confitura de llimona i taronja cumquat

Ingredients

Cargando
No hay anuncios

1 quilo de llimona i cumquat

500 g de sucre blanc

Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  • Ratlleu la pell de la llimona i la de les taronges cumquat amb l’ajut d’un ganivet ben dentat.
  • Deixeu-les en un bol amb aigua perquè hi quedin en remull durant 24 hores com a mínim, perquè perdin la rabior.
  • Passades les hores, talleu per la meitat els cumquats, i traieu-ne els pinyols un a un de l’interior.
  • Un cop fet, talleu-los en juliana, i ajunteu-los amb la llimona, tallada també finament.
  • Tot seguit, afegiu-hi el sucre blanc.
  • Poseu-ho tot plegat en una cassola però sense foc durant quinze minuts ben bons. Remeneu-ho ben bé, perquè tots els ingredients hi quedin amalgamats.
  • Després enceneu el foc, i coueu-ho durant quaranta-cinc o cinquanta minuts.
  • Passat aquest temps, deixeu-ho refredar. I quan sigui fred, ja podreu menjar la confitura.
  • Si voleu conservar-la durant molt de temps, esterilitzeu pots de vidre, i després feu un bany Maria.
  • Si no, si la voleu consumir de seguida, la contifura es conservarà bé durant dos mesos.