BARCELONAEl cuiner Àlvar Ayuso és el propietari i cuiner del restaurant Alvart, al carrer Aribau de Barcelona. Ayuso va rebre aquest febrer el Premi Nacional de Gastronomia 2016 com a jove revelació. La seva cuina es basa en el producte de proximitat.
Ingredients per a 1 persona:
1 massa de pasta de full (de 100 g)
1 sorell
1 pebrot vermell
1 ceba
1 albergínia
Sal grossa
Oli
Pebre negre
Sal marina
Punxeu amb un ganivet la massa i poseu-la al forn entre les dues safates del forn. Hi ha d'estar 25 minuts a 180º.
Escaliveu el pebrot, la ceba i l'albergínia. Si teniu fogons de gas, podeu escalivar-los al damunt. Si no, poseu-los al forn.
Filetegeu el sorell, desespineu-lo i saleu-lo amb sal marina. Hi ha d'estar, amb la sal marina, durant 20 minuts.
Un cop escalivades, talleu la ceba i l'albergínia. Retireu la part de les llavors de l'albergínia, perquè podria resultar picant. Per acabar, talleu a tires el pebrot vermell, prèviament escalivat.
Fiqueu les hortalisses escalivades i tallades dins d'un bol. Barregeu-les bé amb oli, sal i pebre negre.
Munteu el plat. A sobre de la base de la coca de pasta de full poseu-hi les hortalisses, que ja teníeu barrejades. Després el peix, marinat a la sal prèviament. I l'última capa, la ceba.
Bon profit!