Receptes23/09/2021

Brownie de xocolata o com fer a casa el 'delirium tremens' de la cuinera Ada Parellada

La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica la manera de preparar a casa el clàssic brownie, que ella anomena delirium tremens.

Cargando
No hay anuncios

Per al brownie

  • 2 ous
  • 200 g de sucre
  • 200 g de xocolata
  • 150 g mantega
  • 100 g de farina
  • Un pessic de llevat en pols
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Bateu els ous juntament amb el sucre. Tot seguit, foneu la xocolata amb la mantega en una olla al foc, i afegiu-ho a la barreja anterior. Aboqueu-ho a poc a poc.
  2. Tamiseu la farina i el llevat amb l’ajut d’un colador i que caigui al recipient on teniu la resta d’ingredients.
  3. Emmotlleu-ho i cogueu-ho durant vint minuts a 180 graus.
Cargando
No hay anuncios

Per a la trufa

  • 200 g de xocolata negra
  • 200 ml de nata
Cargando
No hay anuncios

Per a la decoració final

  • Xocolata fosa
  • Oli d’oliva extra verge
  • Cristalls de sal
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Foneu la xocolata i la nata en una olla al foc. Integreu bé els dos ingredients amb una espàtula i tot seguit emulsioneu-ho amb unes barnilles.
  2. Un cop aconseguida l'emulsió, poseu-la en una mànega pastissera i deixeu-la refredar a la nevera fins que agafi consistència.
  3. Passats els vint minuts de cocció del brownie, traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar, perquè si no seria impossible de tallar.
  4. Talleu-lo a daus. En un plat pla, poseu-hi xocolata fosa a la base, a sobre els daus del brownie i per damunt la trufa. Ara només hi faltarà una mica d’oli d’oliva extra verge i uns cristalls de sal.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!