TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com es pot cuinar la botifarra esparracada? Recepta de Ferran Adrià

El xef Ferran Adrià ens proposa preparar a casa una recepta ben singular amb botifarres

Com es pot cuinar la botifarra esparracada? Recepta de Ferran Adrià Zoom

El cuiner Ferran Adrià ensenya com cuinar a casa botifarra esparracada a partir d'una recepta seva ben particular, en què la preparació s'acaba convertint en mandonguilles.

Botifarra esparracada

Per a 6 persones

6 botifarres de 125 g cada una

600 g de xampinyons

1 ½ cullerada de julivert fresc

12 grans d’alls

1 branqueta de romaní fresc

1 branqueta de farigola fresca

12 cullerades de vi ranci

9 cullerades d’oli d’oliva 0,4º

Sal

Pebre negre

Preparació

  • Traieu la pell de les botifarres i feu-ne mandonguilles d’uns 20 g.

  • Ruixeu les mandonguilles amb una mica d’oli. Afegiu-hi els alls pelats i esclafats, la farigola i el romaní. Ofegueu-ho 5 minuts.

  • Desglaceu-ho amb el vi ranci i, si cal, amb una mica d’aigua. Aparteu la cassola del foc.

  • Netegeu i talleu els xampinyons per la meitat, saleu-los al punt i salteu-los en una paella amb una mica d’oli.

  • Afegiu la botifarra als xampinyons i coeu-ho tot 15 minuts.

  • Afegiu-hi el julivert picat i poseu-hi la sal i el pebre negre acabat de moldre. Serviu la botifarra esparracada.

CONSELLS

Podeu substituir els xampinyons per bolets de temporada.