Recepta
Amanides19/09/2021
Amanida de raïm rostit amb formatge gorgonzola
La cuinera Teresa Carles explica la manera de preparar-la a casa
La cuinera Teresa Carles, del grup homònim, explica la manera d'aprofitar el temps de verema per preparar una amanida suculenta.
Ingredients per a 4 persones
- 400 g de raïm vermell
- ½ ceba tendra
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- Farigola
- 150 g de formatge gorgonzola
- Ruca
- Barreja de fulles verdes
- 60 g d’avellanes
- ½ magrana
- Sal
- Pebre
Cargando
No hay anuncios
—
Per a la vinagreta de raïm
- 60 g de raïm rostit
- 20 g de vinagre de poma
- 80 g d’oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu tallant la ceba a daus petits.
- En una safata per anar al forn poseu-hi el raïm, la ceba i unes branques de farigola fresca. Amaniu-ho amb sal, pebre i un bon raig d’oli d’oliva. Tot seguit poseu-ho al forn entre vuit i deu minuts a 180º. El temps pot variar depenent de la maduresa del raïm.
- Passat aquest temps traieu la safata i col·loqueu-ho tot en un bol. Del bol, agafeu una cullerada de grans de raïm i el suc que ens hagi fet el rostit i ho poseu al got de la batedora juntament amb un raig de vinagre de poma, una mica de sal, pebre i oli d’oliva extra verge. Bateu-ho, i el resultat aboqueu-lo en un bol petit.
- Ara munteu l’amanida. Per començar, un grapat de barreges d’enciams, raïm, uns trossets de gorgonzola i una mica de magrana. Amaniu-ho amb la vinagreta de raïm que heu mòlt i acabeu-ho amb unes avellanes.
Cargando
No hay anuncios