TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

La recepta amb pèsols congelats que recomana el cuiner José Andrés

El xef establert als EUA proposa menjar-ne en sopa, ja sigui freda o calenta

La recepta amb pèsols congelats que recomana el cuiner Jose Andrés Zoom

El cuiner Jose Andrés proposa dignificar els pèsols congelats, perquè “mantenen la seva qualitat fins i tot en el clima més fred”, afirma. Malgrat que en el seu últim llibre, “Verduras sin límite” (Planeta Gastro), aposta per menjar verdures fresques, de temporada i fins i tot plantar-ne si es pot a casa, opina que els pèsols sí que aguanten bé la qualitat en la congelació.

La sopa de pèsols congelats que difon el cuiner Jose Andrés es pot menjar també calienta amb pernil Zoom

La sopa de pèsols congelats que difon el cuiner Jose Andrés es pot menjar també calienta amb pernil

Per això, proposa cuinar-los per preparar-ne una sopa.

Ingredients per a 4 persones

480 ml d'aigua

Sal

1 bossa de 370 g de pèsols petits congelats

1 culleradeta de vinagre de xerès

1 culleradeta de nata fresca

1 culleradeta de llavors de gira-sol torrades o bé festucs

Oli d’oliva verge extra

Fulles de menta

PREPARACIÓ

Aboqueu l’aigua en una cassola petita. Afegiu-hi un pessic de sal i porteu-la a ebullició.

Poseu els pèsols i el vinagre de xerès en un recipient per batre i, amb molt de compte, afegiu-hi l'aigua bullent.

Bateu-ho tot fins que quedi una textura ben fina.

Passeu la sopa per un colador fi (podríeu saltar-vos aquest pas, però si ho feu el resultat no será una sopa extrasuau).

Deixeu que es refredi a temperatura ambient, i després fiqueu-la a la nevera fins que estigui ben freda.

Removeu-la i aboqueu-la en quatre bols gelats.

Acompanyeu-la amb una cullerada de nata fresca i llavors de gira-sol en cada un. Tireu-hi un raig d’oli d’oliva i una fulla de menta.

Si la voleu prendre calenta, no la introduïu a la nevera. Serviu-la després d’haver-la bullit.

El cuiner José Andrés també proposa prendre-la calenta, sense haver-la de passar per la nevera ni tampoc haver-la de servir en bols freds.

Una altra opció, si no sou vegetarians o vegans, és afegir-hi pernil, perquè la dolçor dels pèsols combina amb el greix salat del porc.