Mengem 29/11/2018

Viatge per conèixer els plats principals de la cuina llatina sense sortir de Barcelona

Fins al 2 de desembre, 14 restaurants mariden plats amb la cervesa vermella de Damm

Trinitat Gilbert
2 min
Toma Ya

La cuina de Mèxic, el Perú, Veneçuela, el Brasil, el Salvador i l'Argentina es poden assaborir fins al 2 de desembre maridades amb la cervesa vermella Malquerida.

És el 'tour' anomenat Malquerida & Food, que es fa per primera vegada i que protagonitzen 14 restaurants de cuina llatina presents a Barcelona i la cervesa creada pels germans Adrià i Damm. Segons els elaboradors, la cervesa –cupatge de flor de Jamaica (o hibisc), taronja, malt d’ordi, blat i blat de moro– “és perfecta per acompanyar els sabors picants, àcids, intensos i afruitats de la gastronomia llatina”.

Els restaurants participants són:

En la cuina mexicana: el Niño Viejo, amb els plats 'torta tres cerditos', amb farcit de papada, puré d’alvocat i maionesa de 'mojo' vermell. El Mexcla, amb els bunyols de flor de Jamaica amb formatge de cabra i 'chipotle'. La Monroe, amb el 'mole poblano' acompanyat d’arròs mexicà i plàtan mascle. El Malpaso, amb el 'taco pastor', la 'gordita' de pollastre amb 'mole' i la 'quesadilla' de gambetes. L’Oaxaca, amb els 'tacos cochinita pibil', de porc adobat amb 'achiote'. I el Margarita, amb una versió dels tomàquets verds fregits amb formatge feta i guacamole.

Niño Viejo

En la cuina peruana: el restaurant Totora, amb el seu 'cebiche criollo' de corbina amb llet de tigre d''ají amarillo', 'chicharrón' de calamar i puré de 'camote'. El Yakumanka aposta pel 'cebiche mix' de peix del dia amb llagostins, musclos i llet de tigre, i el Toma Ya Street Food, amb el 'cebiche' fumat de 'piquillo', que substitueix la llet de tigre d''ají amarillo' per llet de tigre de 'piquillos' fumats al wok.

En la cuina veneçolana: l'Arepamundi, amb l’'arepa' anaconda, farcida de pollastre, bacó, gouda, cheddar, ceba caramel·litzada, ou, salsa barbacoa i alvocat. Al restaurant la Taguara Arepería proposen l’'arepa pabellón', el plat nacional veneçolà reconvertit en 'arepa' amb carn desfilada, mongetes negres i plàtan mascle.

La Taguara Areperia

En la cuina del Salvador: La Querida, amb 'pupusas salvadoreñas' en versió vegetariana, farcides de carbassó i formatge.

La Querida

En la cuina brasilera: el Rio D.O.C. proposa la seva 'tapioca' de carn seca, una crep farcida de vedella, sofregit i formatge 'coalho'. I l’italoargentí La Tavernícola reinterpreta els 'chorizos criollos' amb els 'chorizos a la pomarola', cuits, en aquesta versió, amb patates i salsa 'pomarola'.

La Tavernicola
stats