Com es fan les tripes de vedella amb xoriço? Recepta del restaurant L'Aliança 1919, d'Anglès

El cuiner de L'Aliança, de la població d'Anglès, explica com preparar-los a casa

foto bona 1

El cuiner de L'Aliança 1919, a la població d'Anglès, Álex Carrera Alonso, explica com preparar a casa un plat clàssic del receptari, les tripes de vedella.

Ingredients per a 6 persones

  • 350 g de morro de vedella
  • 350 g de pota de vedella
  • 350 g de tripa de vedella
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 150 g de tomàquet ratllat
  • 2 g de pebre vermell dolç
  • 100 g de xoriço picant
  • 50 g de xoriço tallat a rodanxes i cuit a la paella
  • 1/2 copa de vi ranci
  • 250 g de brou de verdures i carn
  • 100 g de cigrons cuits
  • Oli d’oliva
  • Sal

Per a la picada

  • 1 llesca de pa fregit
  • 25 g d'ametlla fregida
  • 15 g de julivert

Elaboració

  1. Comenceu sofregint en una paella amb oli d’oliva la ceba i l’all, ben picats prèviament.
  2. Quan estiguin ben rossejats, hi poseu una fulla de llorer i una mica de tomàquet fresc ratllat.
  3. Després hi tirem pebre vermell, un xoriço ben picant, una copeta de vi ranci i remenem fins que l’alcohol s’evapori.
  4. Un cop el vi s’ha evaporat, és el moment de tirar-hi la carn, que podeu comprar cuita. Si la compreu fresca, la podeu coure en una olla de pressió amb una fulla de llorer durant tres hores.
  5. Quan la carn ha fet xup-xup durant 10 minuts, tireu-hi el brou i ho tapeu no del tot. Ha de coure a foc molt lent durant trenta minuts.
  6. Mentrestant, feu una picada i la tireu per sobre de la preparació. Poseu-hi també una mica de més xoriço cuit, tallat a rodanxes, cigrons cuits, i ho rectifiqueu de sal.
  7. Deixeu-ho coure una mica. I ja estarà.

Bon profit!

stats