Com es fan les tripes de vedella amb xoriço? Recepta del restaurant L'Aliança 1919, d'Anglès
El cuiner de L'Aliança, de la població d'Anglès, explica com preparar-los a casa
El cuiner de L'Aliança 1919, a la població d'Anglès, Álex Carrera Alonso, explica com preparar a casa un plat clàssic del receptari, les tripes de vedella.
Tripes de vedella amb cigrons i xoriço
Ingredients per a 6 persones
350 g de morro de vedella
350 g de pota de vedella
350 g de tripa de vedella
2 cebes de Figueres
3 grans d'all
1 fulla de llorer
150 g de tomàquet ratllat
2 g de pebre vermell dolç
100 g de xoriço picant
50 g de xoriço tallat a rodanxes i cuit a la paella
1/2 copa de vi ranci
250 g de brou de verdures i carn
100 g de cigrons cuits
Oli d’oliva
Sal
Per a la picada
1 llesca de pa fregit
25 g d'ametlla fregida
15 g de julivert
Elaboració
Comenceu sofregint en una paella amb oli d’oliva la ceba i l’all, ben picats prèviament.
Quan estiguin ben rossejats, hi poseu una fulla de llorer i una mica de tomàquet fresc ratllat.
Després hi tirem pebre vermell, un xoriço ben picant, una copeta de vi ranci i remenem fins que l’alcohol s’evapori.
Un cop el vi s’ha evaporat, és el moment de tirar-hi la carn, que podeu comprar cuita. Si la compreu fresca, la podeu coure en una olla de pressió amb una fulla de llorer durant tres hores.
Quan la carn ha fet xup-xup durant 10 minuts, tireu-hi el brou i ho tapeu no del tot. Ha de coure a foc molt lent durant trenta minuts.
Mentrestant, feu una picada i la tireu per sobre de la preparació. Poseu-hi també una mica de més xoriço cuit, tallat a rodanxes, cigrons cuits, i ho rectifiqueu de sal.
Deixeu-ho coure una mica. I ja estarà.
Bon profit!