Mengem 09/10/2019

La cervesa Malquerida fa ruta per 19 restaurants de cuina llatina de Barcelona

Plats de Mèxic, el Perú, Veneçuela, el Brasil, el Salvador i l'Argentina es podran tastar per 6 €

T. Gilbert
2 min
De ruta, amb la cervesa Malquerida

La segona edició de la ruta Malquerida & Food, del 10 al 27 d’octubre, passarà per dinou restaurants de cuina llatina a Barcelona. Els plats, elaboracions típiques de Mèxic, el Perú, Veneçuela, el Brasil, el Salvador i l'Argentina, es maridaran amb la cervesa vermella, feta amb flors d’hibisc, que els germans Albert i Ferran Adrià, el sommelier Ferran Centelles i el cocteler Marc Àlvarez van crear amb cervesa Damm el 2017.

El restaurant La Taguara prepara el 'platanachos', fet amb xips de plàtan verd mascle juntament amb de carn picada, 'pico de gallo' i formatge

La novetat d’aquesta edició és el menú (dos plats amb dues cerveses) que proposen cinc dels dinou restaurants, i que costarà entre 25 i 35 euros. Els restaurants són el Blanc, dins l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona; el Terrat, també dins l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona; La Tavernícola; Leka, i Oaxaca.

La cresta de marisc és el platet que proposa el restaurant Yukamanka, maridat amb la cervesa Malquerida

Els catorze restaurants restants ofereixen un platet, a 6 euros, maridat amb la cervesa Malquerida, que a més de la flor d’hibisc també és feta amb taronja i un cupatge de blat, blat de moro i malt d’ordi.

MargaritaBlue

Entre aquests hi ha el restaurant Margarita Blue, que quan va obrir la porta fa 22 anys estava especialitzat en la cuina fronterera entre Mèxic i els Estats Units, "la que als anys 90 es coneixia com a texmex", diu el director del restaurant Guillem Ballvé. Però avui la seva carta presenta la meitat de plats mexicans i l'altra de mediterranis (amanides de formatge de cabra, gregues, pernil de gla). Entre els plats mexicans hi ha el que proposen per a la ruta Malquerida, en la qual participen per segona vegada seguida: una tapa de nachos amb guacamole fet amb pico de gallo (coriandre, ceba i tomàquet) juntament amb alvocat, oli d'oliva, suc de llima i sal.

stats