Com es fa el fricandó de rap? Recepta de la cuinera Núria Lucas, del restaurant El Dinou
La xef del restaurant de Vilanova i la Geltrú explica com preparar-lo a casa
Fricandó de rap
Ingredients per a 2 persones
2 cues de rap
1 ceba
1 tomàquet
1/2 pastanaga
2 grans d'all
50 g pèsols
3 carxofes
Farina
Sal
Oli d'oliva verge extra
Elaboració
Poseu oli d'oliva en una cassola, i marqueu-hi les cues de rap, prèviament salades, enfarinades i tallades per la meitat. El rap s'hi ha de fregir per totes dues bandes.
Mentre es fregeixen les cues de rap, talleu la ceba a daus petits.
Després peleu la pastanaga, i talleu-la a daus també.
Quan el rap estigui fregit enretireu-lo, reserveu-lo, i a la mateixa paella sofregiu-hi ara la ceba amb un pensament de sal. Abaixeu la potència del foc, i remeneu-la perquè s'hi faci bé.
Afegiu-hi la pastanaga, perquè s'hi sofregeixi també.
Netegeu les carxofes. Mentre les aneu tallant, poseu-les en un bol amb aigua i julivert perquè no s'oxidin. Partiu-les en quatre parts i retireu-ne el plomall interior.
Talleu els dos grans d'alls també a daus petits, i poseu-los juntament amb el sofregit.
Ara serà el moment de ratllar el tomàquet. Partiu-lo per la meitat i ratlleu-lo amb l'ajut d'un ratllador.
Poseu-hi el tomàquet perquè se sofregeixi amb la resta d'ingredients. Just quan la preparació hagi agafat un to marró, tireu-hi un got petit de conyac.
Quan el conyac s'hagi evaporat, tireu-hi les carxofes. Doneu-hi tres voltes perquè s'hi remeni bé. I a continuació, afegiu-hi aigua mineral (o fumet de peix), que en cobreixi els ingredients, i deixeu que es cogui durant 10 minuts.
Passats aquests minuts, amb què haureu aconseguit que la carxofa quedi cuita, afegiu-hi el rap, els pèsols, i tapeu la cassola perquè es cogui tot junt durant cinc minuts més.
Passats els cinc minuts, el fricandó ja estarà llest.
Bon profit!