Mengem 08/06/2018

El més fàcil del món és cuinar receptes vegetarianes

L'editorial Larousse publica una sèrie de llibres de cuina que pretén fer fàcil el més difícil

Trinitat Gilbert
2 min
El més fàcil del món és cuinar receptes vegetarianes

El cuiner francès J.-F. Mallet vol demostrar que cuinar és molt fàcil. Per fer-ho, ha iniciat una sèrie de llibres que l'editorial Larousse li està publicant amb el lema, en castellà, "Simplísimo". L'última novetat és 'El libro de cocina vegetariana más fácil del mundo', en què explica receptes per a aquells que "volen reduir la ingestió de proteïnes animals i consumir de manera equilibrada menjant 5 peces de fruita i verdura al dia amb pocs ingredients i de manera ràpida".

A l'hora de preparar-les, el xef assegura que els ingredients dels quals cal partir són: fruites i verdures; conserves; herbes; olis; espècies i condiments i alguns productes concrets, específics, com ara tofu al natural o bé fumat o a la japonesa. Res més. A més, demostra que fins i tot les receptes més saboroses tenen un màxim de sis ingredients.

D'eines de cuina, no gaires. Una batedora, una ratllador i un ganivet. I a partir d'aquí, l'únic que cal és seguir, pas a pas, les receptes que ell descriu.

Una de les més atractives del llibre és el tabule de meló [vegeu-lo a la foto]. I, esclar, està fet amb cinc ingredients: meló, sèmola fina, tomàquets cherry, oli d'oliva i fulles de menta.

ingredients de la tabulé
Tabulé de meló

Per fer-lo, primer cal partir per la meitat el meló i buidar-lo. La polpa de la fruita s'ha de reservar a daus.

El següent pas serà tallar els tomàquets cherry per la meitat. I el mateix amb les fulles de menta. El consell perquè quedi més ben tallat és fer-ho amb les tisores.

Llavors es barregen tots els ingredients, se salpebren i es fica una hora a la nevera perquè la sèmola, que l'autor no especifica que calgui coure prèviament, augmenti de volum un cop barrejada amb la resta d'ingredients.

"El tabulé se serveix amb els mateixos melons", que en fan de plat, explica el cuiner.

Per als amants de les amanides verdes, l'autor de "Simplísimo" aposta per preparar-ne una amb mongeta tendra, carbassons, pèsols, cabdells, fulles de menta i cebollí.

Ingredients de l'amanida verda

Per fer-la, primer cal coure amb aigua amb sal la mongeta tendra, els carbassons, tallats a rodanxes, i els pèsols durant 15 minuts. Passat aquest temps, escorreu-ho i refredeu-ho amb aigua.

El següent pas serà barrejar les verdures amb els cabdells i les herbes, tallades amb les tisores.

I ja estarà. Només faltarà amanir-ho amb un raig d'oli d'oliva, salpebrar i ja està a punt per menjar.

amanida verda amb verdures

El llibre tanca amb un pràctic índex de receptes per ingredients.

stats