Esdeveniments gastronòmics
Mengem 14/03/2023

Barcelona acollirà la gala d'entrega d'Estrelles Michelin d'aquest any

La capital catalana és la que concentra un nombre més gran d'estrelles de l'Estat

2 min
Foto de família de l'ate de presentació de la Gala de la Guia Michelin a Barcelona.

BarcelonaEl 28 de novembre del 2023 Barcelona serà l'epicentre estrellat de la Guia Michelin perquè acollirà la cerimònia d'anunci de les cobejades estrelles per a la guia del 2024. La ciutat ha estat escollida per rebre un dels esdeveniments de més impacte i projecció de la restauració i la gastronomia després d’haver presentat candidatura i d’haver mantingut converses amb els responsables de la guia. Tal com han explicat els organitzadors, Barcelona ha estat escollida pel seu respecte per la tradició en una cuina cosmopolita i de fusió que excel·leix per la creativitat i la innovació constants. Una cuina amb identitat pròpia, elaborada amb productes locals i que es veu influïda per persones d’arreu del món. Igualment, han destacat la campanya “La revolució gastronòmica continua a Barcelona”, que pretén visibilitzar la ciutat com a font de talent gastronòmic i epicentre de la tradició i de la riquesa gastronòmica de Catalunya.

La ciutat amb més estrelles

Barcelona agafa el relleu de Castella-la Manxa i es convertirà en l'epicentre culinari estatal i internacional al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, tot i que hi haurà altres espais de la ciutat que seran utilitzats per a la resta de cites abans de la cerimònia, com la presentació dels xefs que cuinaran el sopar de la gala, capitanejats per Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande. Barcelona és la ciutat que compta amb més estrelles, 25, i amb 70 restaurants que apareixen amb diferents distincions a l'edició de la guia d'Espanya i Portugal del 2023: en concret, hi ha 3 restaurants amb tres estrelles, 5 amb dues estrelles, 16 amb una estrella, 1 amb estrella verda, 8 amb distinció Bib Gourmand i 38 restaurants recomanats.

Novetats i xifres

Per primera vegada, la selecció de restaurants reconeguts per Espanya i Portugal es farà en dues gales diferenciades. La portuguesa tindrà lloc el primer trimestre del 2024 i encara no s'ha confirmat on serà.

Acollir la gala de les estrelles Michelin és una acció més de Turisme de Barcelona per difondre la cuina catalana adreçant-se a un perfil d'un visitant de qualitat que li interessa el turisme gastronòmic. Una estratègia centrada a convertir la capital catalana en referent, dinamitzar l'economia i posar el focus en una generació de nous cuiners amb projectes propis. La gastronomia és un dels elements clau del turisme urbà, juntament amb les compres i les activitats culturals. El turisme destina un 50% de la despesa en gastronomia i més d'un 90% dels visitants van a restaurants per tastar cuina local. El turista gastronòmic gasta un 24% més que els altres. Destaca especialment el visitant dels Estats Units, en què aquesta xifra puja al 30% respecte al turista no gastronòmic. Tanmateix, els europeus són els més interessats en la restauració i encapçalant el rànquing hi ha França i Bèlgica.

stats