Marques mítiques

Badalona es queda sense les emblemàtiques patates Corominas

Una disputa familiar ha deixat la ciutat (temporalment) sense subministrament

ARA
2 min
corominas

Fins ara no hi havia celebració a Badalona que no anés acompanyada de les mítiques patates fregides Corominas. N'és un exemple la llarga cua que es fa als punts de venda la vigília de Nadal. Però això haurà de canviar forçosament –almenys de moment– perquè, de patates, no en queden. El motiu, segons va avançar el Tot Badalona, ha estat una disputa familiar que ha acabat amb una sentència favorable a una part de la família, un canvi de color i de municipi on es fabricaran, que ja no serà al carrer Miquel Servet badaloní, sinó a Montcada i Reixac.

Segons s'explica a la mateixa web de Patates Corominas, l'empresa familiar va néixer el 1928 a la plaça del Sol de Badalona amb el nom original de Patates Sió. Com que el matrimoni que el regentava, Estanislao Sió i Antònia Ubach, no va tenir fills, uns nebots, Pere, Francisco i Joan Corominas, van incorporar-se al negoci. Anys més tard va canviar el nom a Patates Corominas. L'empresa ha mantingut sempre la voluntat de fer patates 100% artesanes i per això la seva distribució s'ha centrat en el Barcelonès nord i el Baix Maresme, un territori assequible per la producció que podien assumir.

Però fa tres anys, segons Tot Badalona, una part de la família va reclamar el dret de gestionar la marca separadament. Al final, el jutge els ha donat l'opció de fer-ho, conservant el nom però canviant-ne la imatge (canviarà el seu reconeixible color vermell pel verd turquesa). Aquesta branca aniria a fabricar-les a Montcada i Reixac, en una planta que encara no està en funcionament. L'altra part de la família hauria de buscar un nou nom si vol continuar produint patates.

Tot plegat ha fet que de moment les existències s'hagin acabat, com es pot veure a la seva web, i els bars i restaurants que en servien han hagut de buscar alternatives. A més, la botiga que tenien al carrer Canonge Baranera (carrer d'en Cueta per als badalonins) està en traspàs. Així doncs, molts badalonins ja es van quedar sense patates la revetlla de Sant Joan i ara és possible que la ciutat afronti una festa major d'estiu sense una de les seves grans protagonistes: les Corominas.

stats