Deu dies de gastronomia
Mengem 08/03/2023

6 entrepans al passeig de Gràcia: "Entre pa i pa s'hi pot posar l'univers"

El Passeig de Gourmets se celebra entre el 9 i el 19 de març i té una àmplia oferta gastronòmica

2 min
'Soft Shell crab roll' amb salsa thai de tamarinde, papaia, ceba envingarada de l'Hotel Claris.

BarcelonaCada any el passeig de Gràcia celebra el Passeig de Gourmets (del 9 al 19 de març) per fomentar que els catalans consumeixin la restauració d'aquest emblemàtic carrer (o els voltants). És també una bona excusa per entrar a fer el xafarder en algun dels seus hotels i passar una estona a la terrassa, ara que ve el bon temps. Hi ha diverses activitats previstes, però una de molt assequible i que no requereix reserva prèvia és anar a menjar un dels sis entrepans que han previst per a l'ocasió. Són entrepans d'autor que, com va dir la padrina de l'edició, Carme Ruscalleda, el dia de la presentació, "entre pa i pa s'hi pot posar l'univers, només s'ha de trobar l'equilibri en la mossegada". A més, amb el preu de l'entrepà hi va inclosa una beguda que pot ser o bé una Estrella Damm, una copa de cava o, si no us interessa l'alcohol, un Royal Bliss. Repassem les propostes, els horaris i els preus.

1.
The One Barcelona - Somni Restaurant

Mar i muntanya d'ostres cruixents i llardons confitat amb maionesa de 'siracha'

Mar i muntanya d'ostres cruixents i 'chicharrón' confitat amb maionesa de siracha.
  • Adreça: carrer de Provença, 277
  • Preu: l'entrepà i la beguda es poden degustar per 18 €
  • Horari: cada dia de 17.30 a 00.00 hores
2.
Monument Hotel - Verbena Terrace

Filet de vaca gallega amb crema de sardineta i patates amb maionesa de mostassa i llima

Filet de vaca gallega amb crema de sardineta acompanyat de patates rústiques amb maionesa de mostassa i llima.
  • Adreça: Passeig de Gràcia, 75
  • Preu: l'entrepà i la beguda es poden degustar per 19 €
  • Horari: cada dia de 12.30 a 22.30 hores
3.
Restaurante Solomillo

Brioix de vedella marinada amb 'ponzu', maionesa umami i ceba japonesa

Brioix de vedella marinada amb 'ponzu', maionesa umami i ceba japonesa.
  • Adreça: carrer de Mallorca, 251
  • Preu: l'entrepà i la beguda es poden degustar per 16 €
  • Horari: cada dia de 13.00 a 23.00 hores
4.
Hotel Alma Barcelona

Bikini Alma: pernil ibèric, formatge brie i tòfona negra

Bikini Alma: pernil ibèric, formatge brie i tòfona negra
  • Adreça: carrer de Mallorca, 271
  • Preu: l'entrepà i la beguda es poden degustar per 18 €
  • Horari: cada dia de 12.00 a 13.30 i de 17.00 a 20.30 hores
5.
Claris Hotel & SPA - La terrassa del Claris

'Soft Shell crab roll' amb salsa thai de tamarinde, papaia i ceba adobada

'Soft Shell crab roll' amb salsa thai de tamarinde, papaia i ceba adobada
  • Adreça: carrer Pau Claris, 150
  • Preu: l'entrepà i la beguda es poden degustar per 9 €
  • Horari: cada dia d'11.30 a 19.30 hores
6.
Lomobajo

Entrepà de botifarra de Calaf fumada amb formatge Puigpedrós i escalivada

Entrepà de botifarra de Calaf fumada amb formatge Puigpedrós i escalivada
  • Adreça: carrer d'Aragó, 285 
  • Preu: l'entrepà i la beguda es poden degustar per 16,50 €
  • Horari: cada dia de 13.00 a 23.30 hores

Altres propostes

Ruta de platets. Aquests platets es poden gaudir per 10 euros i també inclouen la beguda. Estan pensats per fer una ruta gastronòmica i anar saltant d'un lloc a un altre. Hi participen 12 restaurants de llocs com el Majestic, el Mandarin Oriental o la Casa Fuster. Trobareu tota la informació de llocs i plats aquí.

Els menús Gourmet. Hi participen 10 restaurants. Són menús que requereixen cita prèvia i que valen 55 euros amb les begudes ja esmentades o 70 si es vol un maridatge de caves. Trobareu tota la informació de llocs i plats aquí.

Sopars temàtics. Només tenen lloc una nit en concret. Al restaurant SOLC del Majestic el dia 9 de març faran un homenatge a la tòfona. El 14 i 15 de març, al restaurant Solomillo, maridaran la tòfona amb el filet. A l'estrellat Moments del Mandarin Oriental, el dia 15 de març hi faran un menú titulat Les dîners de Gala, inspirat en el que va preparar Salvador Dalí a Gala. Finalment, el 17 de març, al restaurant Sintonia faran un menú a ritme dels millors hits dels 80. Ep, la música serà en viu. Trobareu tota la informació aquí.

Experiències. A banda, hi haurà el que en diuen Experiències Gourmet. Que poden ser des d'un tast de sake, un taller de kombutcha, de cocteleria, aprendre a fer un steak tartar o cuinar amb Nandu Jubany seguint la recepta pas a pas. Podeu veure els preus dels tallers, l'horari i el lloc aquí.

stats