Teniu una de les 50 millors pastisseries de Catalunya a prop?
La Mostra Internacional de Pastisseria distingeix amb la Fava de Cacau els millors temples del dolç
Ja sabem quines són les millors 50 pastisseries de Catalunya. Ahir van rebre el Guardó Fava de Cacau a la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts. El jurat, coordinat per Marc Balaguer i integrat per pastissers que no tenen una pastisseria en propietat, va donar a conèixer quins són els millors temples del dolç a casa nostra. A banda, també es van donar les distincions Fava d'Or a la pastisseria més innovadora, la que té més història, al producte singular i a la millor pastisseria dels set àmbits territorials.
Repassem quines són aquestes cinquanta pastisseries. Voleu descobrir si en teniu alguna a prop?
Pastisseria Maurici Cot, Llinars del Vallès i Vic
Pastisseria El Cigne, Manresa
Pastisseria Brunells, Barcelona
Pastisseria Rodellas, Sant Celoni
Pastisseria Àger, Moià
Pastisseria Madeleine By Ferrières, Barcelona
Pastisseria Escribà, Barcelona
Pastisseria Carrió, Barcelona
Pastisseria El Carme, Vic
Pastisseria Sant Llehí, Sant Antoni de Vilamajor
Pastisseria Larrosa, Flix
Pastisseria La Font, Cambrils
Pastisseria Pessics, Artés
Xocosave Xocolateria i Confiteria Ventura, Riudoms
Pastisseria Tornés, Girona
Pastisseria Santantoni, Barcelona
Peralta Pastissers, Tortosa
Sucrerie Pastisseria, Alpicat
Pastisseria Baixas, Barcelona
Pastisseria Sabat, Sant Cugat
Pastisseria Grau, Esparreguera i Martorell
Pastisseria Bahia, l'Ampolla
Pastisseria Cal Jan, Torredembarra
Pastisseria Bomboneria N. Pascual, Sant Pere de Ribes
La Xicra Pastisseria, Terrassa
Pastisseria Gil, Llívia
Pastisseria L’Obrador, el Vendrell
Confiteria Padreny, Reus
Pastisseria Monrabà, Lleida
Pastisseria Ferrer Xocolata, Olot
Pastisseria Targarona, Igualada
Pastisseria Terés, Lleida
Pastisseria El Bruguer, Vic
El Xocolater de Taradell, Taradell
Pastisseria Rossana, Calafell
Pastisseria Hofmann, Barcelona
Pastisseria Faixat, Barcelona
Casa Cacao, Girona
Pastisseria Cal Gumer, Almenar
Pastisseria Takashi Ochiai, Barcelona
La Nevateria, Olot
Pastisseria Sant Croi, Barcelona
Pastisseria Bubó, Barcelona
Pastisseria Tugues, Lleida
Pastisseria l'Atelier, Barcelona
LaSal Pastisseria, Banyoles
Pastisseria Uñó, Mataró
Pastisseria Dolç Par Yann Duytsche, Sant Cugat del Vallès
Pastisseria Maison Marcel, Sant Feliu de Guíxols
Pastisseria Muñoz, Sant Vicenç dels Horts
Les Faves d'Or
Pel que fa a les distincions Fava d'Or, el jurat va distingir els següents establiments. La Fava d'Or a la pastisseria amb més valor històric és per a la Confiteria Padreny, de Reus. El guardó a la pastisseria més innovadora és per a la Pastisseria Escribà, de Barcelona. La Fava d'Or al dolç singular ha estat per a la Pastisseria El Cigne, de Manresa, per les seves Ametlles de la llum. Pel que fa a les distincions per territoris, la millor pastisseria de la Catalunya Central és la Pastisseria El Carme, de Vic; la de Barcelona i comarques és la Hofmann; la de Girona, la Pastisseria Tornés, de Girona. La millor pastisseria del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre és la Pastisseria Cal Jan, de Torredembarra; la dels Pirineus és la Pastisseria Gil, a Llívia. La millor pastisseria del Penedès i el Garraf és L'Obrador, del Vendrell, i la millor pastisseria de Ponent és la Pastisseria Tugues, de Lleida.