Trinitat Gilbert

Carles Gaig: "Tancaré a l'estiu el restaurant Gaig de Barcelona per obrir-lo a la Torre del Remei de la Cerdanya"

El xef conegut pels seus canelons, entre d'altres, adaptarà la carta a plats de muntanya

Carles Gaig Zoom

"Tancaré a l'estiu el restaurant Gaig de Barcelona per obrir-lo a la Torre del Remei de la Cerdanya", explica el xef amb alegria perquè el projecte el lliga amb qualitat de vida i amb un vincle afectiu a la nova localitat on s'estarà i on fa deu anys que té una casa. "Trigaré tres minuts des de casa meva fins al restaurant, la Torre del Remei, situada a Bolvir. Això no em passa ara a Barcelona, on al cap del dia puc haver estat més de dues hores fent els trajectes", explica.

A la Torre del Remei, el complex hoteler, Gaig només s'encarregarà de la cuina, mentre que la part hotelera anirà a càrrec del grup Mercer Hotels. "Ara mateix hi estan fent obres, que poden durar uns quants mesos, perquè hi ha molta feina per fer, inclosa la carpa adjacent, on també farem banquets", diu el xef, que també assegura que no deixarà del tot Barcelona. "Hi mantinc obert el restaurant Gaig a Casa, on vindré els dilluns i els dimarts", i sense comptar els viatges a Singapur, on també té restaurant obert, que dirigeix la seva filla Núria.

Suquet de gall de Sant Pere, un dels plats mariners de la carta del xef Carles Gaig Zoom

Suquet de gall de Sant Pere, un dels plats mariners de la carta del xef Carles Gaig

Carles Gaig comenta que la cuina que traslladarà a la Cerdanya "no serà marinera, perquè no té sentit fer-la a la muntanya". El primer que hi voldrà fer és buscar proveïdors per adquirir productes locals i de proximitat, i després adaptarà la carta a plats més tradicionals de la zona. "És clar que els plats de mercat o els canelons o els macarrons no hi faltaran, però en faré de nous", avança el xef, que afegeix que el lloguer del restaurant situat al carrer de Còrsega de Barcelona el té fins al mes de juny, màxim juliol.

Macarrons del cardenal

Calamars amb ceba al revés

Peixos que fan festa

No soc cap mestre, només transmeto un llegat