NI UN DIA A CASA
Restaurants 04/07/2020

Almarge, conquerint Badalona

Ivan Díez / Carles Domènech / Adrià Albets
3 min
Germán Franco i Marta Rombouts, propietaris del restaurant Almarge de Badalona.

Tot i que no el veiem, som molt a prop del mar. El restaurant de la Marta Rombouts i el Germán Franco és una proposta engegada pocs mesos abans del confinament i que a poc a poc, i gràcies al boca-orella, s’està convertint en una referència a Badalona. El local no és gaire gran però sembla ideal per començar-hi un nou projecte. La Marta i el Germán defineixen la seva proposta amb un eslògan que els escau molt: “Vins i cuina amable”. La carta de vins és impecable. La Marta n’és una experta. A nosaltres ens recomana una garnatxa negra anomenada Les Cometes Disset 2017, elaborat pel Celler Ramon Andreu a la Terra Alta, i més concretament a Caseres. Excel·lent elecció a molt bon preu (20 €).

La carta no és gaire extensa però convida a tastar-ho tot, hi ha molts plats que venen de gust. Comencem amb una ensaladilla soviètica al marge de la russa (així l’anomenen ells) molt ben trobada amb una patata melosa que gairebé no ha tocat la nevera i amb els gustos ben definits; calamars a la romana encebats amb maionesa de cítrics (combinació sorprenent però encertada); croquetes de rostit de vedella al vi ranci, tot homenatjant un producte típic i imprescindible de la cuina tradicional catalana. Seguim amb una terrina d’ànec, foie i festucs i uns musclos al vapor amb romesco d’alfàbrega. Abans de portar els musclos, la Marta ens ofereix pa, i molt amablement li diem que no. Error! El romesco dels musclos, amb ametlla marcona fregida, alfàbrega, coriandre, ceba, alls escalivats al forn i oli d’oliva extra verge era per sucar-hi pa. Un minut després i, amb el cap cot, li demanem, sisplau, uns bocins de pa. Torna la felicitat!

Per acabar, steak tàrtar amb sardina fumada i mantega d’espècies. Les postres? Un parell de flams de formatge amb cireres i un babà al moscatell amb gelat de vainilla. Vam rematar l’àpat amb una copeta de Domaine des Sablonnettes Fleur d’Érables 2017 i una de José Maria da Fonseca Moscatel Roxo. Dues joies de vi de postres que la Marta ens va fer tastar.

La Marta i el Germán són una parella que es va conèixer treballant a l’Alkimia, el temple de Jordi Vilà. Ella com a maître i sommelier i ell com a cap de cuina. “Fem alguna cosa?”, es van preguntar. “El nostre projecte el volem dimensionar tal com som nosaltres. Un 50% per al vi i l’altre 50% per a la cuina”, ens comenta la Marta mentre esperem que vingui el Germán. Fa poc que hi són però ja han connectat amb el públic local i les referències ja han arribat a Barcelona. A la carta hi destaquen plats que són de fàcil entrada a un públic majoritari. Bon producte, gustos intensos i tècnica impecable.

El Germán seu amb nosaltres al costat de la Marta. Què n’espereu d’aquesta aventura? “Ara per ara volem complir les obligacions que tenim. La pandèmia ha estat un cop molt dur però ens agrada la nostra feina, ens ho passem bé i ens en sortirem. Aquest és el nostre primer local i li hem donat tot l’afecte possible”, ens comenta després de deixar la cuina a punt per al següent servei i abans del cigarret de després. La Marta i el Germán estan orgullosos del seu passat: “Volem transmetre d’on venim i no renegar-ne mai perquè posem en valor la tècnica com a base de la cuina tradicional”. Tenen passat, tenen present i tenen futur. Nosaltres els acompanyarem.

Carrer del Lleó, 79, 08911 (Badalona)

Cuina: Tradicional catalana amb tècnica actual

Must: Musclos al vapor amb romesco d’alfàbrega

Vi: Carta molt ben elaborada amb infinitat de referències de qualitat Cervesa:

Túria i Estrella Damm Servei:

Amable i professional Local:

Acollidor

Preu final per persona: 25€ (carta sense vi)

stats