Mengem 01/06/2020

Com fer truita de musclos? Recepta del cuiner Marc Dinarès, del restaurant La Taverna del Ciri

Trinitat Gilbert Martínez
1 min
Truita de musclos

El cuiner Marc Dinarès, cap de cuina del restaurant La Taverna del Ciri, explica com preparar a casa una truita ben singular, inspirada en la tortilla de camarones del xef Ángel León, de Cadis.

Truita de musclos (inspiració de la 'tortilla de camarones')

Ingredients per a 1 truita

Per preparar la massa de la truita

70 g musclos en escabetx (de llauna)

280 g d’aigua

17 g de farina de cigró

37 g de farina de blat

Sal

¼ gra d’all

Per a la maionesa

El suc de la llauna dels musclos

1 rovell d’ou

El suc de mitja llimona

Un pensament de sal

Oli de gira-sol

Elaboració

Bateu tots els ingredients de la recepta fins que comproveu que us queda una massa líquida. Deixeu-ho reposar durant una hora a la nevera.

Mentrestant, feu la maionesa. Bateu tots els ingredients i, a mig batre, poseu-hi un raig d’oli de gira-sol, que aportarà un gust suau a la maionesa. Vigileu que no se us talli.

Tot seguit en una mànega pastissera o en una paperina feta amb paper sulfuritzat poseu-hi la maionesa. I reserveu-la.

Quan la massa ja hagi reposat una hora a la nevera, traieu-la i poseu-la en una paella amb un raig d’oli. Gireu-la amb l’ajut d’unes pinces perquè no es trenqui.

Un cop cuita, poseu-la en una plat amb paper absorbent, perquè hi quedi l’excés d’oli.

Després poseu-la en un plat pla, i per sobre poseu-hi puntets de la maionesa que teníeu preparada.

Acabeu el plat amb unes fulles tallades de julivert, que hi aportaran frescor.

Bon profit!

stats