Mengem 08/06/2018

La sommelier Meritxell Falgueras, premiada amb l''Oscar' al millor llibre de begudes

El guardó és el prestigiós Gourmand Awards

Trinitat Gilbert
1 min
unnamed

El llibre 'Què beure quan no beus?' (Urano) , de la sommelier Meritxell Falgueras, ha guanyat el prestigiós premi Gourmand Awards, considerat l'Oscar a l'hora de guardonar els llibres de gastronomia i begudes. Si l'any passat el guanyava un altre sommelier català, Ferran Centelles, enguany l'ha aconseguit Falgueras. "Quan tenia 30 anys i em vaig quedar embarassada per primera vegada vaig voler escriure sobre begudes sense alcohol", recorda la sommelier. Una altra motivació també va ser fer-ho per a un amic que és alcohòlic i per un familiar que té càncer. [Al vídeo, el discurs de recollida del premi]

La sommelier assegura que dins del món vi ha rebut "crítiques perquè em deien que per una copa no passa res". A més, curiosament Falgueras porta tota la vida dedicada al món del vi, "pel qual no he aconseguit mai cap premi", i, en canvi, "la primera vegada que escric sobre aigua, tes, cafès i infusions, en guanyo", explica.

D'altra banda, Meritxell Falgueras opina que cal fer molta difusió sobre les begudes no alcohòliques. "Ens queixem que els adolescents beuen alcohol, però és que nosaltres tampoc no fem pedagogia de les begudes que no ho són", diu. De fet, la sommelier afirma que "un sommelier ha de ser expert en totes les begudes, no només les alcohòliques".

stats