Barcelona Wine Week

Els millors vins del món són catalans

El 'master of wine' Tim Atkin publica el rànquing de les millors ampolles per categories

A la dreta, l'enòleg Albert Costa del celler Vall-Llach.
05/02/2025
2 min

BarcelonaHa estat una Wine Week extraordinària, plena de gent, de negoci, d’alegria, de premis. Tastos emocionants i irrepetibles, enòlegs –que no els veiem mai perquè sempre els tenim sota terra– i sommeliers i prescriptors de tota mena i condició. Ahir els parlàvem de Tim Atkin, el prescriptor en qui molta gent s’emmiralla, perquè no és influencer sinó que és influent. El master of wine, que presentava un informe sobre vins catalans: tranquils i escumosos. Els informes de vi de Tim Atkin, els seus rànquings, van a missa. El d’ell és vi que va a missa. Com dèiem ahir, com diem sempre, quan des de fora ens diuen que ho fem bé (amb els llibres, la música, el teatre, el vi, el disseny, el menjar...) és quan ens ho creiem. L’informe Atkin, Catalunya special report, és el d’un enamorat del nostre clima, els nostres vins i el nostre menjar (té casa aquí). En el seu rànquing, el millor vi blanc de l’any 2023 és l’Espenyalluchs, d’Enric Soler. El millor negre, el Mas de la Rosa, d’Albert Costa, de Vall Llach. El rosat, el de Terroir sense Fronteres, Coreografia rosat. El dolç (del 18), Castell del Remei, verema tardana. El millor fortificat, el ranci de Scala Dei. El Sender, de Lafou (21), i el blanc de Sant Josep Vins Singulars, els dos vins de “valor” de l’any. Sara Pérez, la millor vinater (ho dic així perquè, lògicament, no distingeix entre homes i dones, sinó entre bons i boníssims), i Anna Espelt i Carlota Pena (d’Olivardots) pugen al podi. Álvaro Palacios rep la distinció de “llegenda”, que no pot ser més veritat. Premia dues cooperatives –i això és una alegria– extraordinàries. Tots aquests noms són d’artistes, de pagesos que fan les coses bé, que lluiten i lluiten per donar-nos plaer, per conservar un paisatge, per endreçar-lo. Miren la terra i toquen el cel. Quina alegria, aquesta Wine Week que creixerà i que posa els nostres vins allà on han de ser. Al cim del món.

stats