Doneu una oportunitat a les begudes a granel. Hi ha bodegues on podeu comprar vi, vermut o cervesa amb la vostra pròpia ampolla de casa, reutilitzant-la una vegada i una altra.
D’Amsterdam a Tiana a través del vi
The First és la història d’una recuperació, d’un rescat heroic ple de futur
- Varietat: garnatxa negra i sumoll
- DO: Alella
- Anyada: 2022
- Productor: Can Reon
- Per prendre sol tot escoltant Girl, you are too cool, de Ludwig Mausberg, i llegint La casa gran, de Maria Mercè Roca.
Això és una parella d’holandesos que arriben a Tiana en cerca del bon temps. Es diuen Renny i Leon Ramakers, i tots dos fan feina amb la música i l’art, però són amants de la terra i el vi. La Renny es historiadora de l’art i va ser cofundadora de Droog, l’empresa de disseny d’Amsterdam que va exposar a la Fira del Moble de Milà el 1993 i ho va canviar tot (com bé saben tots els estudiants de disseny). Leon Ramakers és l’exdirector de Mojo Concerts, la companyia neerlandesa de música en directe (com bé saben tots els aficionats als festivals de música).
Tots dos, plens d’energia, es troben amb una masia, can Fàbregas, amb una vinya abandonada. El projecte del celler que han recuperat es diu Can Reon (un cupatge dels noms de tots dos). Planten garnatxa blanca i negra i també xarel·lo (que al Maresme és pansa blanca). La masia serà, aviat, una casa rural on veure-hi art, sentir-hi música i menjar i beure. El projecte es diu Wine and Food Art and Music. De moment, recuperen la bassa, posen menjadores per als ocells i càmeres nocturnes per veure els animals que s’hi passegen. Aviat hi faran un festival. Tothom que treballa a Can Reon (músics, assessors artístics, enòleg...) és de Tiana. El primer vi de Can Reon el va fer el Quim Batlle, veí del poble amb celler, que no en pot saber més. Ceps de gairebé cent anys amb garnatxa negra, garnatxa blanca, pansa blanca, sumoll, garnatxa peluda i picapoll. S’hi han plantat ceps nous (alguns no han sobreviscut la sequera). Can Fàbregas sempre va proveir de vi els veïns.
El primer vi de Can Reon es diu, esclar, The First. Són –i ho posa a l’etiqueta–1.866 ampolles de garnatxa negra i sumoll. El vi no és encara el que ells somnien. De moment, aquest, The First, és la història d’una recuperació, d’un rescat heroic ple de futur.
Si tens curiositat per tastar el vi recomanat, compra'l aquí o bé adquireix el pack de desembre amb un 15% de descompte.