Idees per menjar més llegums
Les proteïnes vegetals o les proteïnes verdes són beneficioses per a l'organisme: són riques en fibra, fàcils de digerir i aporten vitamines i minerals. Però com es cuinen? Us expliquem idees de plats.
El llibre "Proteínas vegetales", de Fern Green, publicat per Lunwerb (2016) ens en proposa receptes atractives per introduir-les als menús diaris:
Tabulé de cigrons
Per a 4 persones
Preparació: 1 hora, més una nit anterior en remull
185 g de cigrons
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
150 g de pèsols
Fulles de menta
Anet fresc
Fulles de julivert
Pell de llimona confitada
50 g de iogurt natural
1 culleradeta sopera d'oli d'oliva verge extra
1 culleradeta de suc de llimona
1 culleradeta de xarop d'auró
Sal
2 culleradetes de fulles de menta, anet i julivert picats per decorar
Deixeu en remull els cigrons durant una nit. Escorreu-los. Poseu el bicarbonat sòdic en una cassola junt amb aigua. Porteu-ho a ebullició i manteniu la bullició durant 40 minuts.
Passats 40 minuts, refresqueu-los amb aigua freda.
Bateu amb una batedora, durant 1 minut, les herbes, la pell de llimona contifada, el iogurt, l'oli, el suc de llimona, el xarop d'auró i la sal.
Barregeu-hi els cigrons i els pèsols. Amaniu-ho. Decoreu-ho amb les herbes picades.