Ni un dia a casa

La Vil·la de Corçà: iogurts que et poden canviar la vida

En aquesta masia s'hi ofereix carns, peixos i arrossos, però amb els caragols com a especialitat innegociable

3 min
D'esquerra a dreta, la Laura, el David i l'Andrea tocant el piano de paret del rebedor del restaurant.
  • Adreça: avinguda Costa Brava, 33, 17121 Corçà, Girona
  • Carta: típica de l’Empordà
  • Obligat: els cargols
  • Vi: varietat
  • Servei: familiar
  • Local: masia ample i còmode
  • Preu per persona: 35-40€

L'any 2000, a Vic, la Laura i el David van emprendre una aventura culinària que canviaria les seves vides. Junts, van obrir el restaurant El Moll de la Fusta, especialitzat en cuina catalana i, sobretot en caragols, l’especialitat de la parella. Anys després, van decidir obrir La Rovira a Espinelves mantenint l'essència del seu primer negoci, oferint cuina autòctona i, per descomptat, els seus famosos caragols. Però un contratemps els va portar a prendre una decisió difícil: tancar el negoci. Aquesta adversitat no els va desanimar; al contrari, es van comprometre a una regla autoimposada: no obririen cap altre restaurant fins que poguessin tenir-ne un de propietat.

Un dia, mentre tornaven a casa, després de passar un dia en família a l'Estartit, van decidir aturar-se en una benzinera per comprar alguns iogurts per sopar. Mentre la Laura feia la compra, el David va veure una masia amb un rètol temptador: "Es ven". No va perdre ni un minut, i va trucar per comprar-la. Així, el 2012, David Martínez i Laura Carreras van obrir La Vil·la de Corçà, a Corçà, al Baix Empordà. Ell es va fer càrrec de la cuina, mentre la Laura es va ocupar de la sala. El menú ofereix una varietat de plats, des de carns fins a peixos i arrossos, però amb els caragols com a especialitat innegociable. En tenen de tres tipus: els de la vil·la, els mimosa i els secs. Nosaltres, com que som de bon menjar, decidim tastar-los tots. Donem fe que el David té la mà trencada a l’hora de cuinar-los, excel·lents. De segon, la Laura ens recomana que mengem l’arròs de Pals i ànec cinc aglans, insuperable, l’entrecot de vedella i unes costelles a la brasa. Tot l'àpat acompanyat pel vi proposat també per ella: un Cigonyes negre de l'Empordà. Rematem l'espectacle amb un pastís de formatge que compartim entre tots tres.

La Vil·la és més que un restaurant, és una masia rústica que la Laura i el David van triar com la seva llar. "Tenim el nostre pis a dalt del local, i tant el negoci com la casa seran per sempre", ens diu el David. El nom del restaurant es va inspirar en el terme vil·la, que se solia utilitzar per descriure cases autosuficients i autogestionades. Aquesta definició va capturar el seu esperit emprenedor i el desig de crear una cosa única. 

La història de la Laura i el David és un exemple inspirador de com la casualitat i la determinació poden portar a la realització dels somnis. Des del seu modest inici al Moll de la Fusta fins a la creació de la Vil·la de Corçà, han demostrat que l'amor per la gastronomia i la valentia poden superar qualsevol obstacle en el camí cap a l'èxit. El seu restaurant no només és un lloc per gaudir d'un àpat excel·lent, sinó també un reflex del seu amor pel menjar i el seu desig de compartir-lo amb el món.

Cada vegada que la Laura i el David surten de casa seva miren la benzinera propera i somriuen, recordant com tot va començar gràcies a uns iogurts. Com una picada d'ullet a la seva història, al menú diari ofereixen als seus clients un deliciós iogurt com a postres. Fins ara, ningú sabia aquesta història. No hi ha secret millor guardat, que el que ara tots coneixem.

Recorda que la millor opció per gaudir d'aquesta proposta gastronòmica són els serveis de Renfe Rodalies

stats