El peix fres de La Taverna de Mar.
09/08/2025
Directora del Mengem
1 min

Les casetes de colors perfectament arrenglerades són carn d'Instagram, però també són part de la història del nostre país. De fet, tot l'entorn ho és. Som a un dels paratges més bonics de la Costa Brava, a s'Agaró. La platja fa una lleugera corba i una mica apartat a la banda hi trobem La Taverna del Mar. És un restaurant-marisqueria amb la cuina marinera que li suposem. L'edifici, una petita joia del Modernisme català, combina el color blanc amb el blau marí i va ser inaugurat el diumenge 19 de juliol de 1936 per Josep Ensesa Gubert. Just dos dies després que comencés la Guerra Civil. Així que va quedar abandonat fins que el 1939 el van poder reviscolar. 89 anys més tard, el restaurant gaudeix de molt bona salut gràcies al seu peix fresc (fresquíssim, podríem dir), el bon fer del seu personal i una ubicació envejable. Val a dir també que la família Encesa hi va fer una important reforma el 2014.

A la cuina de La Taverna del Mar no hi trobareu invents. Gestionat pel mateix equip de l'Hostal de la Gavina (amb el segell de garantia que això suposa), hi ha gamba, gambot, musclos, llamàntol, arrossos o el peix salvatge del dia a la sal, a la planxa o al forn. I si el que voleu és esmorzar o fer un àpat més informal, el restaurant disposa de La Terrassa Front de Mar, que serveix entrepans al matí, tapes per dinar i fins i tot la paella del Senyoret, que ja sabem que no ens dona gens de feina. L'espai també és un bon lloc per fer-hi la copa del vespreig.

stats