Restaurants 09/04/2021

El restaurant Tickets no tornarà a obrir

El grup empresarial Iglesias afirma que els quatre restaurants del grup El Barri en què cuinava Albert Adrià són insostenibles amb la pandèmia

2 min
El restaurant Tickets no tornarà a obrir les portes

Els restaurants Tickets, Bodega, Pakta i Hoja Santa, dirigits pel cuiner Albert Adrià i el grup Iglesias, no tornaran a obrir, segons ha explicat Juan Carlos Iglesias, el gran dels germans propietaris del grup empresarial. “Amb l’Albert Adrià ens unia un contracte de prestació de serveis, per tant, com a efecte dòmino, en el moment que decidim no tornar-hi es posa fi a la nostra relació laboral”, indica el gallec, que afegeix que el model dels quatre restaurants, en què cada comensal pagava 150 euros per àpat, és insostenible actualment. “Si no hi ha turistes i no podem cuinar a les nits, els quatre restaurants del grup El Barri no els podem obrir més”, diu.

La intenció del grup Iglesias, com a propietaris de les societats dels quatre restaurants, és presentar-los a un concurs de creditors “amb una finalitat incerta, perquè en aquestes situacions mai no saps com en surts”, diu Juan Carlos Iglesias. Ell mateix separa els restaurants amb què tenia el contracte de serveis amb l’Albert Adrià dels del grup propi, com Rías de Galícia i Casa de Tapas Cañota, situats al carrer Lleida de Barcelona, que estan oberts “amb les mesures permeses, que és al migdia, amb un 30% de l’aforament i dos metres de distància entre les taules”. És a dir, continua explicant, “una situació que no té sentit i que és inaguantable si no tens un restaurant que sigui una nau industrial". "El 30% d’aforament previst se’ns converteix a la pràctica real en un 15%”, diu.

 Sobre la relació amb el cuiner Albert Adrià, Juan Carlos Iglesias assegura que és bona. “El fet que hàgim acordat el que ja vèiem de feia mesos, que el model d'El Barri no té futur amb la pandèmia, no vol dir que la nostra relació no sigui bona, perquè es mantenen l’amistat i una relació gairebé de família”, diu Iglesias. De fet, el germà gran del grup Iglesias sap que el cuiner Albert Adrià té previstos projectes futurs per al seu restaurant propi de Barcelona, L’Enigma, que estarien relacionats amb els del seu germà, Ferran Adrià, i El Bulli Foundation. “L’Albert ha buscat altres fórmules de negoci per no dependre dels restaurants”, conclou Juan Carlos Iglesias.

stats