Aniversari

El restaurant napolità del Born on mengen els parlamentaris

És el Murivecchi, que acaba de celebrar vint anys amb una carta formada per clàssics

3 min
Els plats de pasta formen part del menú de 16,90 euros del Murivecchi

BarcelonaDavant per davant del Museu del Born, el restaurant Murivecchi acaba de celebrar vint anys amb una carta de clàssics i amb una clientela local que hi va atreta pel menú de migdia (a 16,90 euros) i pels plats napolitans, “que tenen gust de veritat”, com ens asseguren alguns comensals entrevistats a l’atzar un migdia. També hi ha una altra clientela habitual, segons assegura Chiara Espósito, filla dels propietaris i directora actual: “Els parlamentaris, que venen a fer el menú quan hi ha les sessions parlamentàries; a més, de tots els colors polítics”. 

Mentre ho explica, els cambrers proposen començar per uns antipasti, com ara l’albergínia amb mozzarella de búfala i alfàbrega; la focaccia amb embotits italians (no hi falta la coppa), o la mateixa amanida Murivecchi: amb albergínies i carbassó cuinats a la planxa i amb carxofes, tomàquets i ruca. Hi ha moltes altres propostes. 

Un dels 'antipasti' vegetals amb mozzarella de búfala.

Per continuar, els plats estrella: la pasta. La nineta de la casa són els paccheri (macarrons grans) amb gambes, calamars i tomàquets, els tagliolini amb gambes i tomàquets o els tagliatelle amb tàrtar de gambes vermelles, suquet de gambes i tomàquets. Són tres dels plats de pasta amb marisc que han creat fans del restaurant napolità. L’origen dels pares de la Chiara és napolità, i també és el lloc d’on prové la pasta, concretament de Gragnano.

A més dels plats de pasta amb marisc, n’hi ha molts altres que es mengen a les taules, si més no el dia que hi vam anar. Els tagliatelle a la carbonara, sense nates ni cremes de llet, és clar; els pappardelle i els nyoquis amb ragù. A més de la pasta, la pizza també forma part de la carta del Murivecchi, i va dels 9 i als 18 euros. “És cert que a Nàpols la pizza és molt econòmica, que en pots menjar per cinc euros, però a Barcelona tot és més car, per no esmentar el cost del lloguer i de la llum i de l’aigua”, comenta Espósito. El cas és que la pizza també s’ha convertit en un clàssic en vint anys, i es pot escollir entre una gran varietat de pizzes, sigui amb base amb tomàquet sigui amb massa blanca. Una de les propostes és que consulteu la carta de suggeriments del dia, en què sempre hi ha pizzes especials, com la de crema de carbassa, botifarra, ceps i mozzarella.

La família Espósito Herrera celebra vint anys del restaurant situat al carrer Princesa.

Per acabar, sí, les postres. I sí, el tiramisú no hi falta. És un tiramisú amb gust, amb bon gust del licor amaretto, i esponjós. “També tenim unes altres postres estrella: justament aquest nom els hi escau, perquè estan preparades amb les galetes Pan di Stelle, que tenen un gran èxit a Itàlia”, diu Chiara Espósito. Qui les coneix, ja n’encarrega, i fins i tot n’encarrega per a festes d’aniversari. Qui és de gustos contundents es queda amb el tiramisú, mentre es contempla des de la finestra del Murivecchi els murs antics del mercat del Born. I el barri està més en forma que mai gastronòmicament. Tant és així que acaba d’estrenar un segell distintiu amb el qual vol reforçar la qualitat dels seus restaurants: el Born Districte Gastronòmic. El Murivecchi demostra que el segell li escau més que mai.

stats