Restaurant Che Che: un restaurant familiar a la platja de Castelldefels
La Maria i el Pedro continuen amb la tradició familiar en aquest establiment a tocar de la platja de Castelldefels
Restaurant Che Che
- Adreça: Passeig Marítim, 280 (Castelldefels)
- Carta: Variada i amb producte de temporada
- Obligat: Arròs sec de carabiners i sèpia bruta
- Vi: Celler força ampli i interessant
- Servei: Professional i atent
- Local: Espai modern i elegant amb cuina oberta i finestrals que donen molta llum
Preu pagat per persona: 90 euros
La Maria i el Pedro s’han criat en una barra i continuen creixent en un restaurant. Venen de família de restauradors i estan encantats de continuar amb la tradició familiar i fer-la créixer en els pròxims anys. Els sobren les ganes i l’energia que els dona la seva insultant joventut (28 i 29 anys), però també la intel·ligència i el talent que han demostrat liderant aquest projecte familiar des d’ara farà dos anys. Abans havien estat els seus pares els responsables d’obrir un restaurant a tocar de la platja de Castelldefels: l’Ángel, el Cheche per als amics, i la seva dona van iniciar el negoci, i els seus fills sempre en van ser part important. Ara, des que els pares s’han jubilat, la Maria i el Pedro en són els propietaris i únics responsables: la Maria és qui porta els números i gestiona la sala, i en serà la futura sommelier, i el Pedro és el cap de cuina, qui dissenya la carta i l’encarregat del producte que entra al restaurant.
El local del Cheche està totalment reformat des de fa un parell d’anys. És un espai modern, elegant, amb molta llum i una cuina oberta espectacular. “Quan els pares es van retirar, el meu germà i jo vam decidir canviar el concepte del restaurant, fer-lo més gastronòmic, amb menys taules i un servei més exclusiu”, explica ella. Avui el Pedro no hi és perquè assisteix a un tast d’olis, però la Maria està pendent de tots els detalls. A la carta s’ofereix un menú degustació per 75 euros, però nosaltres preferim fer la nostra pròpia selecció seguint, com sempre, alguns consells. Compartim primer les ostres franceses LOUIS núm. 2 al natural (les tenen també amb salsa donostiarra freda); anxoves San Filippo “sobades a casa amb oli verge extra”, diu la carta; i com que també tenen garotes, en tastem una de cada: al natural, fantàstica i amb tàrtar de gamba a dins, una altra delícia. Entrants lleugers, a tall de preàmbul, abans d’inaugurar l’acte principal.
A la carta hi ha propostes realment interessants que ens fan dubtar: el lluç a la brasa amb beurre blanc, porro i caviar imperial; els peus de porc farcits de botifarra del Perol, o el rovell d’ou curat amb pèsols del Maresme, gamba cansalada i caldo dashi. Però hem decidit repartir-nos, primer, els raviolis d’escamarlà, nage de marisc (una crema lleugera) i xampinyó Portobello. “Els raviolis els hem fet durant el matí. Tot és produït aquí”, diu la Maria abans de portar-nos la segona elecció: l’arròs sec de carabiners i sèpia bruta, que fa una pinta impressionant. També hem encertat triant el vi: l’Estaca, un negre fet a Gratallops (DO Priorat), ecològic, suau, que ha encaixat perfecte amb el dinar i fins i tot amb les postres. Perquè no ens hem pogut estar de compartir una torradeta de Santa Teresa amb gelat de vainilla que hem gaudit encara més combinant-la amb el cafè de Hidden Coffee Roasters, torradors de casa nostra, de Barcelona, que treballen cafè especialitat de màxima qualitat i estan compromesos amb la sostenibilitat.
La família Moya és castelldefelenca de tota la vida, i el compromís de la Maria i el Pedro amb el client és oferir-li el millor producte de mercat sempre que n’hi hagi de proximitat: “Avui tenim rovellons perquè els han portat del Pirineu, si no no en demanem. La gamba de l’arròs és fresca i ve de les llotges de Vilanova o Palamós. Si el producte no és d’aquí, prefereixo dir que no en tinc, abans d’oferir-lo”, diu la Maria, orgullosa del que estan construint. No té temps per tot i ha renunciat a moltes coses per dedicar-se a la seva gran passió, però fins ara ha valgut la pena i l’aventura tot just acaba de començar. L’ambició dels germans Moya té prou força per conquerir el món.