Ni un dia a casa

Restaurant Che Che: un restaurant familiar a la platja de Castelldefels

La Maria i el Pedro continuen amb la tradició familiar en aquest establiment a tocar de la platja de Castelldefels

Restaurant Che Che

  • Adreça: Passeig Marítim, 280 (Castelldefels)
  • Carta: Variada i amb producte de temporada
  • Obligat: Arròs sec de carabiners i sèpia bruta
  • Vi: Celler força ampli i interessant
  • Servei: Professional i atent
  • Local: Espai modern i elegant amb cuina oberta i finestrals que donen molta llum
  • Preu pagat per persona: 90 euros

La Maria i el Pedro s’han criat en una barra i continuen creixent en un restaurant. Venen de família de restauradors i estan encantats de continuar amb la tradició familiar i fer-la créixer en els pròxims anys. Els sobren les ganes i l’energia que els dona la seva insultant joventut (28 i 29 anys), però també la intel·ligència i el talent que han demostrat liderant aquest projecte familiar des d’ara farà dos anys. Abans havien estat els seus pares els responsables d’obrir un restaurant a tocar de la platja de Castelldefels: l’Ángel, el Cheche per als amics, i la seva dona van iniciar el negoci, i els seus fills sempre en van ser part important. Ara, des que els pares s’han jubilat, la Maria i el Pedro en són els propietaris i únics responsables: la Maria és qui porta els números i gestiona la sala, i en serà la futura sommelier, i el Pedro és el cap de cuina, qui dissenya la carta i l’encarregat del producte que entra al restaurant.

Cargando
No hay anuncios

El local del Cheche està totalment reformat des de fa un parell d’anys. És un espai modern, elegant, amb molta llum i una cuina oberta espectacular. “Quan els pares es van retirar, el meu germà i jo vam decidir canviar el concepte del restaurant, fer-lo més gastronòmic, amb menys taules i un servei més exclusiu”, explica ella. Avui el Pedro no hi és perquè assisteix a un tast d’olis, però la Maria està pendent de tots els detalls. A la carta s’ofereix un menú degustació per 75 euros, però nosaltres preferim fer la nostra pròpia selecció seguint, com sempre, alguns consells. Compartim primer les ostres franceses LOUIS núm. 2 al natural (les tenen també amb salsa donostiarra freda); anxoves San Filippo “sobades a casa amb oli verge extra”, diu la carta; i com que també tenen garotes, en tastem una de cada: al natural, fantàstica i amb tàrtar de gamba a dins, una altra delícia. Entrants lleugers, a tall de preàmbul, abans d’inaugurar l’acte principal.

Cargando
No hay anuncios

A la carta hi ha propostes realment interessants que ens fan dubtar: el lluç a la brasa amb beurre blanc, porro i caviar imperial; els peus de porc farcits de botifarra del Perol, o el rovell d’ou curat amb pèsols del Maresme, gamba cansalada i caldo dashi. Però hem decidit repartir-nos, primer, els raviolis d’escamarlà, nage de marisc (una crema lleugera) i xampinyó Portobello. “Els raviolis els hem fet durant el matí. Tot és produït aquí”, diu la Maria abans de portar-nos la segona elecció: l’arròs sec de carabiners i sèpia bruta, que fa una pinta impressionant. També hem encertat triant el vi: l’Estaca, un negre fet a Gratallops (DO Priorat), ecològic, suau, que ha encaixat perfecte amb el dinar i fins i tot amb les postres. Perquè no ens hem pogut estar de compartir una torradeta de Santa Teresa amb gelat de vainilla que hem gaudit encara més combinant-la amb el cafè de Hidden Coffee Roasters, torradors de casa nostra, de Barcelona, que treballen cafè especialitat de màxima qualitat i estan compromesos amb la sostenibilitat.

La família Moya és castelldefelenca de tota la vida, i el compromís de la Maria i el Pedro amb el client és oferir-li el millor producte de mercat sempre que n’hi hagi de proximitat: “Avui tenim rovellons perquè els han portat del Pirineu, si no no en demanem. La gamba de l’arròs és fresca i ve de les llotges de Vilanova o Palamós. Si el producte no és d’aquí, prefereixo dir que no en tinc, abans d’oferir-lo”, diu la Maria, orgullosa del que estan construint. No té temps per tot i ha renunciat a moltes coses per dedicar-se a la seva gran passió, però fins ara ha valgut la pena i l’aventura tot just acaba de començar. L’ambició dels germans Moya té prou força per conquerir el món.