Restaurants 19/11/2021

Pep Palau: “La Fira Orígens d’Olot demostrarà aquest cap de setmana que els nostres productors de proximitat estan fent innovar el sector”

Seixanta productors de proximitat i, en gran part, ecològics presentaran les seves elaboracions juntament amb demostracions de cuina, com la del cuiner Marc Ribas

2 min
El cuiner Nandu Jubany ha participat en altres edicions de la Fira Orígens d'Olot

La Fira Orígens d’Olot arriba a la 9a edició aquest cap de setmana després de dos anys de no haver-se pogut fer. I arriba amb seixanta productors que demostraran que “els nostres productors de proximitat estan innovant el sector”, com explica Pep Palau, director de la fira, que afegeix que normalment se’ls relaciona amb el producte tradicional i, en canvi, la innovació es lliga amb la indústria alimentària. Una de les novetats de la fira d’enguany serà l’exposició d’embotits tradicionals i singulars de la Garrotxa.

A més, dins de la producció de proximitat, l’ecologia és un valor pel qual lluiten, i a la fira es podrà comprovar, perquè “el 43% dels que exposaran els seus productes tenen certificació ecològica”, explica Pep Palau.

Gairebé la meitat dels expositors tenen certificació ecològica.

Aquest any Menorca és el territori convidat a la fira, i per aquest motiu productors i cuiners hi demostraran la seva cuina. El cuiner David de Coca, del restaurant Sa Llagosta de Fornells, prepararà a l’Aula de Cuina la caldereta de llagosta, un dels plats que destaquen de la seva carta, entre molts altres en què fa servir peix i marisc.

1.
La caldereta de llagosta, segons el cuiner David de Coca, del restaurant Sa Llagosta de Fornells

Mireu-la aquí

Caldereta de llagosta

Justament, a l’Aula de Cuina, un dels espais de la fira, el fil conductor dels plats que s’hi cuinaran en directe serà el mar i muntanya, “que és molt genuí del nostre receptari”, diu Pep Palau. Dissabte faran sessions de cuina en directe Jordi Garrido (Soca-Rel, Llofriu), Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols**, Olot), Susana Aragón (Cèntric Gastro, el Prat de Llobregat), Ferran Pont (Quinze Ous, Les Preses) i Adrià Bou (Terram, Girona). I diumenge serà el torn de Joan Carles Sánchez (Es Portal, Pals), David de Coca (Sa Llagosta, Fornells, a Menorca, que aquest any és el territori convidat), Giulia Gabriele i Riccardo Radice (Fishology, Barcelona), Marc Ribas (Gastronomia Brutal), Toni Izquierdo (Mas dels Arcs, Palamós) i tancaran Isabel i Jordi Juncà (Ca l’Enric*, la Vall de Bianya).

Les cuineres Fina Puigdevall i Martina Puigvert, mare i filla, del restaurant Les Cols d'Olot.

 La fira també oferirà altres activitats, com ara el concurs de coques de forner, que arriba a la 4a edició.

 L’horari de la fira: el dissabte 20 de novembre de les 10 del matí a les 9 del vespre, i el diumenge 21 de les 10 del matí a les 8 del vespre.

stats