Novetat

Obre sobre el mar de Barcelona el nou restaurant dels germans Torres apte per a tots els públics

Es troba al Port Olímpic, es diu Eldelmar i l'han concebut conjuntament amb Pantea Group

BarcelonaEls germans Torres ja no tenen un restaurant a Barcelona, sinó que en tenen dos. Aquest segon restaurant que obre les portes avui, però, no té res a veure amb el reconegut Cuina Germans Torres i el seu menú sofisticat. Sergio Torres el descriu com "un espai amb molta llum que fa cuina mediterrània basada en el producte, el productor, el sabor i que s'entengui". La nova proposta vol ser un espai més informal on menjar un bon arròs, que segons Sergio Torres "el toquen molt bé", un bon peix fresc que tenen exposat, una bona croqueta de pernil o bé una bona ensaladilla russa.

Inscriu-te a la newsletter Quin oli és el millor per fregir, i com fer una calçotada urbana a casaInscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

L'espai és absolutament privilegiat, ja que una banda del restaurant disposa d'un balcó amb taules que queden just sobre el mar. Les parets són de vidre, de manera que hi ha molta llum natural. A més, el restaurant té un espai amb sofàs i una llar de foc a la banda per on es pon el sol. En aquesta zona hi ha una oferta de còctels, sobretot de tall clàssic, i de menjars crus, com les ostres. Un espai per estar-s'hi i picar alguna cosa. Un lloc ideal per fer allò que s'ha posat tan de moda: el tardeig. Respecte al preu, Javier Torres assegura que "es podrà pagar perquè està pensat per a tothom". I que serà el client "qui posarà el límit". La seva voluntat és acostar-se a la gent i "fer-lo accessible", diuen. Obren cada dia de la setmana i la majoria dels dies la cuina no para mai.

Cargando
No hay anuncios

El local, a banda de ser bonic per la seva ubicació, és també bonic per dins. El disseny l'ha fet Trenchs Studio, de Ricard Trench. Ell ja va fer el disseny d'un altre restaurant del grup, el Público, a Enric Granados. I també ha treballat amb el grup Telefèric. La idea que han tingut ha estat portar el Mediterrani dins del restaurant, amb colors molt orgànics, làmines d'aigua o l'homenatge al vent, representat per uns molins de vent al sostre.

Cargando
No hay anuncios

El grup Pantea ha treballat amb el sommelier Xavi Nolla per confeccionar la carta de vins, que mostren amb un iPad. El motiu pel qual la carta és digital és que Nolla aconsegueix algunes ampolles poc habituals, de les quals no n'hi ha gaires, així que el fet de tenir-ho digitalitzat permet posar i treure referències amb facilitat i que hi hagi constantment coses noves a tastar. El sommelier explica que per triar els vins que es troben en l'extensa carta de vins —n'hi ha més de 400— s'ha basat en un criteri fonamental: que fossin vins de llocs on hi hagués qualsevol dels mars que banyen la península Ibèrica. Vins que siguin salins i minerals. Vins de mar per a un restaurant de mar. Si bé és cert que la majoria de les referències són catalanes, també hi ha vins més exòtics, com per exemple dos de libanesos.

Qui és Pantea Group?

Pantea és un grup que ja té nou restaurants a Barcelona. És propietat de Pantea Pishkoohani i Ramon Rodríguez. Pantea Pishkoohani va néixer a l'Iran, però va créixer a Estocolm. Amb 25 anys va obrir el seu primer restaurant al Born i ara ja en té nou. El seu marit va ser el que va començar el negoci dels xiringuitos, on s'han fet forts. Can Fisher, per exemple, és d'ells. El matrimoni era admirador de la cuina dels germans Torres, i per això els van anar a buscar per emprendre aquesta aventura junts. A més, el grup s'ha quedat un local a sota de l'Eldelmar. Es diu SuperLocal, i és un restaurant flexitarià que també serveix pizzes. Aquest local no fa servir productes que provinguin de més enllà de 99,9 quilòmetres (a excepció de les ostres del Delta).