Maymanta: pisco sour i 'ceviche' des del 19è pis


Sovint, quan s'inaugura un restaurant a la planta de dalt de tot d'un hotel, en aquest cas la que fa dinou, no se sap si la gent hi farà cap. I el cas és que el restaurant peruà d'avui, el Maymanta, ha estat un èxit que ha sorprès moltíssima gent. No perquè la cosa no fos esplèndida, sinó perquè no li ha calgut gaire temps per triomfar. Què hi trobarem en aquest lloc? Doncs és el restaurant del cuiner Omar Malpartida i el nom significa origen en llengua quítxua. Hi podreu menjar els clàssics de la cuina peruana: ceviche, tiradito, causa, pastís de blat de moro i formatge... I altres més d'autor, com ara el pa que rematen al Josper, amb mantega de romaní i mantega de xili groc i taronja. Aquest jo recomanaria que es demanés peti qui peti. També han tingut molt d'èxit les petxines amb parmesà o les peces de carn madurades.
Un altre punt fort d'aquest restaurant és la cocteleria. No cal dir que claven el pisco sour, i en fan versions: de chicha, de maracujà o d'herbes. Però també serveixen cocteleria d'autor amb creacions pròpies del local. Un altre dels punts forts del Maymanta són les vistes que té. Es troba a la plaça de Pius XII, 4, dins l'Hotel Grand Hyatt Barcelona. I des d'allí dalt es veu absolutament tot. Podeu menjar a dins, però també estar feliçment a la terrassa per gaudir de les vistes. De fet, si un dia no voleu menjar, o només voleu picar alguna cosa, també és un lloc espectacular per pujar-hi a fer una copa.