La teva foodie de capçalera
Restaurants 01/12/2022

Dos indis que et faran dir 'nàmaste'

Parlem de restaurants amb plats especiats que et fan sentir com a casa

3 min
Un dels plats del Baby Jalebi acompanyat de 'nan' amb formatge.

Segons la Viquipèdia, tant en sànscrit com en hindi nàmaste significa "m'inclino davant teu". Fins ara per a mi era la paraula clau per marxar de la classe de ioga, com "l'aneu-vos-en en pau" de missa. Però després d'haver anat a aquests dos restaurants indis, m'amaro del significat original i m'inclino davant de dos locals que et fan gaudir de la cuina d'aquest país-continent.

Els dos es descriuen com street food, cosa que a l'Índia és el més habitual del món. Comencem pel més gamberro: el Baby Jalebi, que a banda de street food hi afegeixen que és del Panjab (territori dividit entre l'Índia i el Pakistan). Tenen dos locals. El primer que van obrir és a Gran Via, entre Calàbria i Rocafort, i l'altre a Martínez de la Rosa, al barri de Gràcia. Abans al mateix lloc hi havia un local asiàtic que tenia molt d'èxit, el Kuai Momos. La pandèmia els va fer molt de mal i ells elegantment van passar la flama al Baby Jalebi.

Coses que segur que heu de demanar: papadam (és com una patata fregida immensa feta de llenties), pakores (són una massa feta de verdures), el seu biquini (fet de carn amb espècies i formatge; té el punt picant just) o qualsevol dels seus pollastres, com el de mantega. Els plats principals solen ser sucosos, i convé acompanyar-los d'arròs blanc, o bé d'aquest pa pla que es diu nan. En tenen un farcit de formatge i és una perdició. També unes patates fregides especiades que són un vici. Com a bon indi hi ha moltes opcions vegetarianes, així que és adient per anar-hi amb colla. No em perdonaria no parlar-vos també del margarita massala que serveixen. No en podreu beure només un, i ho saben. De postres demaneu el jalebi que dona nom al local. Aquesta mena de fideus ataronjats probablement seran la cosa més dolça que heu tastat a la vostra vida.

Ara anem al carrer Villarroel, al Desi Galli. Tot i que també es descriuen com a menjar de carrer, tenen un altre ambient molt més familiar. Et sents en el caliu d'una llar. Hi ajuda el propietari, que és tan agradable que la meva acompanyant en va dir "te l'emportaries a casa". Vam menjar les delicioses samoses farcides de xai especiat o el dahi puri, que són unes esferes cruixents farcides de patata, iogurt i menta. Em va semblar excepcional un plat que es diu bhindi masala, que és un guisat d'ocra. L'ocra és una hortalissa deliciosa que si no l'heu tastat mai us la recomano vivament. Hi ha plats a base de pollastre i xai. I com en l'altre restaurant hi ha moltes opcions vegetarianes.

La carta és molt àmplia i indica el nivell de picant de cada plat, així que no hi ha sorpreses. Em vaig quedar amb les ganes de tastar les gambes amb curri. Haurà de ser a la pròxima ocasió. Una cosa que vam celebrar és que el propietari ens va encoratjar a tastar unes postres fetes a base de llentia groga. Van resultar ser delicioses i vam agrair el consell. Per reblar el clau, aquest àpat és celestial si s'acompanya en tot moment amb un lassi (iogurt de beure) de mango. L'últim exotisme arriba quan has acabat de menjar: et porten una caixa d'espècies, on predomina el comí, per refrescar la boca. Una manera diferent de posar punt final.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats