La teva 'foodie' de capçalera

El menú de migdia amb la millor relació qualitat-preu de Barcelona

El Claris 118 porta per nom l'adreça i té un menú que et pots fer a mida

Dos plats del menú del Claris 118.
23/03/2023
3 min

Hi ha migdies entre setmana que tens un dinar de feina, però no vols anar a un lloc massa estirat. O que fas un forat en aquesta terrible agenda que tenim tots i et trobes amb una amiga per passar revista. O que senzillament t'has hagut de desplaçar a Barcelona i vols dinar bé sense deixar-t'hi un ronyó. Amb qualsevol d'aquests pretextos, una molt bona opció és el restaurant que us vull presentar avui.

Inscriu-te a la newsletter Mengem Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Si algun cop em pregunten que recomani un lloc amb una bona relació qualitat-preu tinc la resposta força clara: Claris 118. El nom és l'adreça, així que no em repetiré. Al migdia entre setmana ofereixen dos menús, un de més senzill (tot i que de senzill no en té res) i un de degustació. Un dels aspectes que fan aquest restaurant especial és que el menú permet infinitat d'adaptacions també a bon preu. Hi ha plats sense sobrecost i després tu, com un bon sastre, te'l fas al teu gust en funció del festival que et pots permetre i de com se't presenta el dia.

El menú val 14,50 euros (i inclou primer, segon, les postres, pa i beguda). Amb aquests 14,50 euros ja has ben dinat, però després entrarem en el món dels suplements. La carta la canvien cada setmana, però us poso alguns exemples recents perquè veieu de què va la cosa. Primers: tomàquet raff amb burrata i ajoblanco; cabdells amb salsa d'ametlles i anxoves; truita de calçots i sobrassada; empedrat de cigrons i tonyina; albergínia al forn lacada amb teriyaki; mezzi rigatoni alla Siciliana, o pack choi al vapor. Segons: orada a la graella amb piperrada; salmó al forn amb iogurt i cogombre, o botifarra esparracada amb bolets. Com us deia, són només alguns exemples que no comporten cap suplement. De postres: pastís de formatge, maduixots amb nata, mel i mató, pa de pessic borratxo, cremós de xocolata o pannacotta.

Si decidim apujar el llistó i el pressupost, hi entren els arrossos (mariner, de salsitxes i bolets...) o la fideuà. Dependrà del que toqui aquell dia. Tenen un suplement de 3 euros. També hi trobareu principalment plats de carn o peix. Aquests petits extres valen entre 2 i 3,5 euros, no són cap disbarat. Crec que és una bona fórmula perquè pots fer un bon tiberi sense afegir-hi un euro, però si us ve de gust un bon bacallà, l'opció hi és per un preu molt raonable. També hi ha una carta d'aperitiu, on hi ha tres ostres per 9 euros (natural, ceviche o ponzu), les croquetes o la russa amb ventresca. El menú degustació val 23,50 i es basa en una carta similar però amb més plats, alguns per compartir. El de les nits i els dissabtes val 26,50.

L'interior del Claris 118.

Coses que heu de saber del Claris 118. És un local sense pretensions, amb unes rajoles precioses. Tenen dos pisos, si teniu problemes de mobilitat demaneu que us posin a baix a les taules de l'entrada. El servei és molt trempat i àgil, tot i que si hi aneu al moment de màxima afluència potser haureu d'esperar una micona (no gaire). Cal reservar sempre. No és dels llocs que calgui fer-ho amb gaire antelació, per al mateix dia podeu arribar a trobar taula, però no us hi presenteu com un paracaigudista a les dues del migdia demanant per dinar. Hi ha algun lloc a la barra que potser podreu esgarrapar, però jo no me la jugaria. Us ho dic perquè l'últim dia vaig seure a l'entrada i vaig veure molta cara de decepció de passavolants mirant el nostre arròs quan els deien que el restaurant era ple. No us feu això: només us separa una trucada d'un bon arròs.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats