Receptes31/03/2020

El xocolater Miquel Guarro proposa fer galetes d'avellanes i xocolata a casa

El director de pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Hofmann explica com es fan

Trinitat Gilbert Martínez
i Trinitat Gilbert Martínez

El xocolater Miquel Guarro, director de pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Hofmann, explica com preparar a casa unes galetes de mantega que ell mateix ha fet aquests dies.

Galetes de mantega avellanada amb vainilla, xocolata, cafè i avellanes

250 g mantega (amb un 82% de matèria grassa)

1 branca de vainilla

Cargando
No hay anuncios

330 g de farina

2 g de sal fina

5 g bicarbonat

Cargando
No hay anuncios

4 g de cafè mòlt

120 g ous

300 g sucre morè

Cargando
No hay anuncios

250 g de xocolata negra (amb un 70% de cacau)

180 g d'avellanes torrades

Procediment:

Cargando
No hay anuncios

Coeu la mantega juntament amb la vainilla fins que comenci a rossejar el fons del cassó. Llavors apagueu el foc.

Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.

Tot seguit, tireu-hi la farina, la sal, el bicarbonat i el cafè molt i barregeu-ho.

Cargando
No hay anuncios

Afegiu-hi l'ou batut i barregeu-ho.

Incorporeu-hi el sucre, la xocolata i les avellanes, prèviament esmicolades.

A continuació, amasseu-ho una mica i deixeu-ho reposar durant una hora.

Cargando
No hay anuncios

Mentrestant, escalfeu el forn a 180ºC.

Passada l'hora, a partir de la massa feu boles d'uns 45 grams cada una. Després aixafeu-les perquè quedin com galetes rodones.

Col·loqueu-les a la safata del forn, que haureu cobert amb paper sulfuritzat.

Cargando
No hay anuncios

Han de coure entre 12 i 15 minuts a 180º.

Passat aquest temps, traieu-les del forn i deixeu-les refredar.

Un cop fredes, ja estaran a punt per menjar!