Receptes06/04/2020

Com es fa la vichyssoise? La recepta del cuiner Ferran Adrià

El xef Ferran Adrià revela per als lectors del diari ARA les seves receptes preferides

Trinitat Gilbert Martínez
i Trinitat Gilbert Martínez

Vichyssoise, del cuiner Ferran Adrià

Per a 6 persones

Ingredients

2 porros

Cargando
No hay anuncios

240 ml de nata líquida

6 ous

100 g mantega

1 l de caldo de pollastre

Cargando
No hay anuncios

1 ceba

200 g de patates

6 cullerades de crostonets

Pebre negre

Cargando
No hay anuncios

Sal

Elaboració

Peleu i esqueixeu les patates.

Tot seguit escalfeu el caldo de pollastre [vegeu-ne la preparació a baix].

Cargando
No hay anuncios

Mentre ho feu, peleu i talleu la ceba i el porro a la juliana.

En una olla amb mantega, ofegueu la ceba sense que agafi color. Afegiu-hi el porro i ofegueu el conjunt.

Afegiu-hi les patates esqueixades i el caldo de pollastre calent. Tapeu l’olla i coeu-ho durant 30 minuts.

Mentrestant, coueu els ous.

Cargando
No hay anuncios

Tritureu la crema amb la batedora fins que aconseguiu una crema fina. Refredeu-la a la nevera. Un cop freda, afegiu-hi la nata i poseu-hi sal i pebre al gust.

Peleu els ous i mantingueu-los en aigua tèbia. Disposeu la vichyssoise als bols amb un ou al mig i serviu els crostonets a part.

Si voleu, podeu amanir la vichyssoise amb oli d’oliva verge extra.

Caldo de pollastre

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 2 litres

1,2 kg de carcanada de pollastre neta (3 carcanades)

130 g cebes

80 g de pastanagues

Cargando
No hay anuncios

40 g d’api

5 l aigua

Elaboració

Peleu les pastanagues i les cebes. Talleu les cebes per la meitat.

Cargando
No hay anuncios

Poseu les carcanades, les pastanagues, l’api i les cebes en una olla.

Afegiu-hi l’aigua. Poseu-la a bullir.

Un cop hagi arribat al punt d’ebullició, traieu les impureses de la superfície.

Deixeu-ho coure durant una hora i mitja.

Passeu-ho per un colador fi.