Receptes06/04/2020

Com es fa la vichyssoise? La recepta del cuiner Ferran Adrià

El xef Ferran Adrià revela per als lectors del diari ARA les seves receptes preferides

Trinitat Gilbert Martínez

Vichyssoise, del cuiner Ferran Adrià

Per a 6 persones

Ingredients

2 porros

Cargando
No hay anuncios

240 ml de nata líquida

6 ous

100 g mantega

1 l de caldo de pollastre

Cargando
No hay anuncios

1 ceba

200 g de patates

6 cullerades de crostonets

Pebre negre

Cargando
No hay anuncios

Sal

Elaboració

Peleu i esqueixeu les patates.

Tot seguit escalfeu el caldo de pollastre [vegeu-ne la preparació a baix].

Cargando
No hay anuncios

Mentre ho feu, peleu i talleu la ceba i el porro a la juliana.

En una olla amb mantega, ofegueu la ceba sense que agafi color. Afegiu-hi el porro i ofegueu el conjunt.

Afegiu-hi les patates esqueixades i el caldo de pollastre calent. Tapeu l’olla i coeu-ho durant 30 minuts.

Mentrestant, coueu els ous.

Cargando
No hay anuncios

Tritureu la crema amb la batedora fins que aconseguiu una crema fina. Refredeu-la a la nevera. Un cop freda, afegiu-hi la nata i poseu-hi sal i pebre al gust.

Peleu els ous i mantingueu-los en aigua tèbia. Disposeu la vichyssoise als bols amb un ou al mig i serviu els crostonets a part.

Si voleu, podeu amanir la vichyssoise amb oli d’oliva verge extra.

Caldo de pollastre

Cargando
No hay anuncios

Ingredients per a 2 litres

1,2 kg de carcanada de pollastre neta (3 carcanades)

130 g cebes

80 g de pastanagues

Cargando
No hay anuncios

40 g d’api

5 l aigua

Elaboració

Peleu les pastanagues i les cebes. Talleu les cebes per la meitat.

Cargando
No hay anuncios

Poseu les carcanades, les pastanagues, l’api i les cebes en una olla.

Afegiu-hi l’aigua. Poseu-la a bullir.

Un cop hagi arribat al punt d’ebullició, traieu les impureses de la superfície.

Deixeu-ho coure durant una hora i mitja.

Passeu-ho per un colador fi.