BarcelonaEl cuiner Daniel Aguilar és al capdavant del restaurant Bobo Pulpín, situat al costat de la catedral de Barcelona. Ens ensenya el secret per fer una bona truita de patates.
Ingredients per a 1 persona
2 patates
50 g de xoriço picant de Lleó
2 ous
Allioli
Oli d'oliva verge extra
Cristalls de sal
Pebre vermell de la Vera
Sal
Peleu les patates i poseu-les en aigua freda perquè no s'oxidin. Talleu-les per la meitat i, després, a llesques primes. Talleu el xoriço a daus petits.
Trenqueu els dos ous i agafeu-ne només els rovells, així la truita quedarà més melosa i agafarà més forma (reserveu les clares per a altres receptes). Bateu els dos rovells amb un polsim de sal.
Fregiu les patates amb oli d'oliva a 180º al principi i abaixeu la temperatura després. El xoriço l'heu de saltar en una paella a part i durant pocs minuts.
Després, ajunteu les patates, el xoriço i els rovells d'ou batuts i barregeu-ho ben bé. Deixeu-ho reposar durant un minut. Aboqueu la barreja en una paella de mida individual amb oli d'oliva. Quan hagi pres, tombeu-la amb l'ajut d'un plat.
Serviu-la en un plat pla amb una espiral d'allioli dibuixada i empolvoreu-la amb pebre dolç de la Vera.
Bon profit!